Το θανάσιμο περιστατικό προκάλεσε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας – Η αστυνομία πυροβόλησε 34 φορές

Αστυνομικοί της Ουάσιγκτον έριξαν 34 σφαίρες σε ένοπλο ύποπτο, τόσες πολλές που νόμισαν κάποια στιγμή πως εκείνος τους πυροβολούσε πίσω. Το μοιραίο περιστατικό είχε προκαλέσει μάλιστα κύματα κατακραυγής και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας τον προηγούμενο μήνα, αναγκάζοντας το γραφείο του σερίφη να κυκλοφορήσει πρόσφατα το βίντεο από κείνη τη μέρα.

Τρεις αστυνομικοί της κομητείας Κλαρκ πυροβόλησαν τον 21χρονο Kevin Peterson Jr. στις 29 Οκτωβρίου, όταν προσπάθησε να διαφύγει από υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών και απείλησε τις δυνάμεις του νόμου με ένα ημι-αυτόματο, σύμφωνα με την «The Columbian».

Οι αστυνομικοί ήξεραν για μια σειρά από αναρτήσεις που είχε κάνει ο 21χρονος και «παρέπεμπαν σε βία κατά της αστυνομίας», σύμφωνα με το ανακοινωθέν του σερίφη, κι έτσι κρίθηκε ως «απειλή για τη δημόσια ασφάλεια».

Ο ανακριτής της υπόθεσης ήταν αυτός που δημοσιοποίησε το βίντεο των 11 λεπτών από τη θανάσιμη συνάντηση αστυνομίας και υπόπτου. «Οι αστυνομικοί δήλωσαν πως ο Peterson τους σκόπευε με το όπλο του, την ώρα που πολλαπλές σφαίρες έρχονταν εναντίον τους», είπε ο ανακριτής Troy Brightbill στην εφημερίδα «The Oregonian».

«Πίστεψαν πως ο Peterson τους πυροβολούσε ή τους είχε πυροβολήσει», έγραψε ωστόσο στην τελική του έκθεση ο Brightbill, καθώς βρέθηκε πως ο ύποπτος δεν είχε ρίξει ούτε μία σφαίρα.

Η οικογένειά του έλεγε από την πρώτη στιγμή πως ο 21χρονος στόχευε τους αστυνομικούς πιθανότατα με το κινητό του τηλέφωνο και σίγουρα όχι με όπλο.

Το πτώμα του έφερε 4 σφαίρες, δεν είναι πάντως σαφές πού χτυπήθηκε ο ύποπτος. Κι αυτό έχει τη σημασία του, γιατί η οικογένεια ισχυρίζεται ότι οι αστυνομικοί του έριξαν πισώπλατα.

«Ο σερίφης και οι άλλοι είπαν ψέματα πως ο Kevin πυροβόλησε τους αστυνομικούς», έγραψε σε δήλωσή του ο πατέρας του, «είχε στραμμένη την πλάτη του σε αυτούς, αλλά αυτοί του έριξαν ούτως ή άλλως. Τον κυνήγησαν, τον παγίδεψαν και τον σκότωσαν».

Η δικηγόρος της οικογένειας, Lara Herrmann, ζητά από την αστυνομία να απολογηθεί για τα παραπλανητικά δημόσια σχόλια ότι ο νεαρός είχε πυροβολήσει τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα μάλιστα με τον δεύτερο δικηγόρο της οικογένειας, Mark Lindquist, οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να τον συλλάβουν για διακίνηση 50 χαπιών Xanax: «Κανείς δεν πρέπει να πεθαίνει για μια χούφτα Xanax», δήλωσε ο Lindquist στην «The Columbian».

Η υπόθεση παραμένει ανοιχτή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook