«Προχωρούμε γοργά στην προετοιμασία των εμβολιαστικών κέντρων και στις αρχές Δεκεμβρίου θα γίνει άσκηση προσομοίωσης του εμβολιασμού»

«Προχωρούμε γοργά στην προετοιμασία των εμβολιαστικών κέντρων και στις αρχές Δεκεμβρίου θα γίνει άσκηση προσομοίωσης του εμβολιασμού. Δεν είναι μόνο τα ψυγεία υπερκατάψυξης για την  αποθήκευση των εμβολίων.

Μιλάμε για μια συνένωση δυνάμεων υπουργείων, φορέων και άλλων παραγόντων για να γίνει πράξη ο καθολικός εμβολιασμός» υπογράμμισε ο υφυπουργός υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Παράλληλα, εξήγησε ότι για να τεθεί σε κυκλοφορία ένα εμβόλιο προηγούνται πολλά στάδια για να πάρει την τελική έγκριση. Συγκεκριμένα σημείωσε: «Για να γίνει κάποιο εμβόλιο θα πρέπει να προηγηθεί η άδεια κυκλοφορίας του προϊόντος.

Εφόσον χορηγηθεί άδεια κυκλοφορίας, τότε και θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός. Αυτό σημαίνει ότι θα πληρούνται όλα τα κριτήρια για την ποιότητα, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα».

Για τους αρνητές των εμβολίων
«Τα εμβόλια σώζουν ζωές. Αρνητές εμβολιασμών υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Στόχος μας είναι να μελετήσουμε με προσοχή τις μελέτες και να μιλήσουμε για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων» σημείωσε από την πλευρά της η λοιμωξιολόγος κα Βάνα Παπαευαγγέλου.

Όπως είπε: «Με την ενημέρωση για τα δεδομένα των κλινικών μελετών θα ξεπεράσουμε τον σκόπελο των αρνητών. Η εθνική επιτροπή Εμβολιασμών τη Δευτέρα έχει πάλι συνάντηση για τις ομάδες που θα προτεραιοποιηθούν μετά τους υγειονομικούς».

Πηγή: newsbeast.gr