Την Τρίτη η δίκη για τον καταγγελλόμενο διπλό βιασμό

Παρά το  lockdown  και τα αυστηρά μέτρα που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας, θα εμφανιστεί τελικά την Τρίτη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου η 19χρονη Ισλανδή φοιτήτρια Κοινωνικών Σπουδών, η οποία έχει καταγγείλει ότι έπεσε θύμα διπλού βιασμού ενώ έκανε διακοπές στην περιοχή της Χερσονήσου.

Είναι μάλιστα ανατριχιαστικό ότι μετά το διπλό βιασμό της κοπέλας, οι δύο δράστες, θέλοντας να διακωμωδήσουν την κατάσταση, τοποθέτησαν στον κόλπο της ένα χαρτονόμισμα των 5 ευρώ και δύο κέρματα, θέλοντας να την απαξιώσουν και να την «αποτελειώσουν» ψυχολογικά και ηθικά.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί και προφυλακιστεί δύο φίλοι Γερμανικής υπηκοότητας, οι οποίοι ωστόσο αρνούνται ότι είναι οι δράστες της απεχθούς πράξης και δηλώνουν αθώοι.

Με βάση τα όσα έχει καταγγείλει η νεαρή Ισλανδή ο ένας εκ των δραστών αφού ολοκληρώθηκε ο διπλός βιασμός, φέρεται να τής είπε: «Ευχαριστώ για το χρόνο σου…». Στην κατάθεση που είχε δώσει ενώπιον της αρμόδιας ανακριτικής Αρχής επέμεινε με βεβαιότητα για την ενοχή των δύο εμπλεκομένων, ζητώντας την τιμωρία τους.

Το χαρτονόμισμα και τα δύο κέρματα εντοπίστηκαν στη διάρκεια γυναικολογικής εξέτασης που ακολούθησε.

«Μετά τον βιασμό ένιωθα χαμένη»

Στην κατάθεση που είχε δώσει η 19χρονη είχε υποστηρίξει: «Είμαι 100% σίγουρη και για τους δύο. Στο στενάκι που σας περιέγραψα με βίασε πρώτα ο πιο ψηλός με τα σκούρα χαρακτηριστικά και το μούσι και ο άλλος, ο πιο κοντός, με κρατούσε από τους ώμους για να μην φέρω αντίσταση. Έπειτα με ακούμπησαν κάτω και με βίασε ο δεύτερος ενώ με κράταγε ο πιο ψηλός. Προσπαθούσα να αντισταθώ αλλά δεν φώναξα καθ’ όλη τη διάρκεια γιατί ήμουν σε σοκ. Ο πιο ψηλός έβαλε στον κόλπο μου τα χρήματα.

Όταν τελείωσαν, ο ψηλός μου είπε στα αγγλικά: «ευχαριστώ για το χρόνο σου». Ο ψηλότερος έμοιαζε να έχει ηγετική δράση. Ο ίδιος ψηλός πριν από δύο ημέρες προσπάθησε να με φιλήσει παρά τη θέληση μου στο μπαρ. Όταν έφυγα μετά τον βιασμό ένιωθα χαμένη. Δεν φορούσα ρολόι. Είχα μαζί μου τηλέφωνο αλλά ήταν κλειστό γιατί δεν είχα μπαταρία. Ήμουν στη μέση του πουθενά. Προσπαθούσα να βρω το ξενοδοχείο μου αλλά δεν το βρήκα. Μπήκα σε ένα άλλο ξενοδοχείο όπου εκεί καταλάβαινα ότι κάτι υπήρχε στον κόλπο μου και πονούσα. Από το ξενοδοχείο κάλεσαν ταξί και με πήγαν στο νοσοκομείο. Τους είπα τι έγινε και ενημέρωσαν το ξενοδοχείο μου».

Εφημερίδα «Πατρίς»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook