Οι αδερφές υποστήριξαν ότι για χρόνια βίωναν συναισθηματική και σεξουαλική βία στα χέρια του

Τρεις αδερφές σκότωσαν τον πατέρα τους. Παρά την κακοποίηση που υπέφεραν στα χέρια του, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για φόνο, κατηγορίες που έχουν χωρίσει στα δυο την κοινή γνώμη της Ρωσίας.

Το πτώμα του Mikhail Khachaturyan βρέθηκε σε σκάλες κτιρίου της Μόσχας τον Ιούλιο του 2018. Έφερε δεκάδες μαχαιριές στο στέρνο και τον λαιμό.

Λίγες ώρες πριν, ο πατέρας είχε επιστρέψει στο σπίτι του από μια ψυχιατρική κλινική. Είχε βάλει τις κόρες του σε μια σειρά και τις ψέκασε με σπρέι πιπεριού, επειδή βρήκε ακατάστατο το σπίτι τους.

Η μεγαλύτερη κόρη, η Krestina, που υποφέρει από άσθμα, λιποθύμησε. Ήταν η νύχτα που οι τρεις αδερφές Khachaturyan, η 19χρονη Krestina, η 18χρονη Angelina και η 17χρονη Maria, αποφάσισαν να τον σκοτώσουν.

Του επιτέθηκαν την ώρα που κοιμόταν με σφυρί, μαχαίρι, αλλά και το σπρέι πιπεριού που χρησιμοποίησε εναντίον τους λίγο πρωτύτερα.

Σύμφωνα με τα ντοκουμέντα που είχε εξασφαλίσει το CNN, τα τρία κορίτσια προσπάθησαν να αυτοτραυματιστούν, για να επικαλεστούν αυτοάμυνα. Και μετά κάλεσαν αστυνομία και ασθενοφόρο.

Την επομένη συνελήφθησαν και ομολόγησαν από την πρώτη στιγμή το έγκλημά τους. Ισχυρίζονταν πως είχαν υποστεί κακοποίηση για χρόνια, σωματική, ψυχολογική, ακόμα και σεξουαλική κακοποίηση στα χέρια του πατέρα τους.

Πέρυσι το καλοκαίρι τους απαγγέλθηκαν επισήμως κατηγορίες για φόνο εκ προμελέτης πια, προκαλώντας λαϊκή κατακραυγή στη Ρωσία, καθώς οι τρεις τους αντιμετωπίζουν ακόμα και 20 χρόνια στη φυλακή.

Ή δίκη τους ξεκίνησε τον φετινό Ιούλιο και η υπόθεση παραμένει ανοιχτή, πυροδοτώντας πορείες διαμαρτυρίας στη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη και αλλού.

Οι Krestina και Angelina δικάζονται μαζί, όμως όχι και η Maria, που ήταν κάτω των 18 χρονών κατά τη στιγμή τέλεσης του εγκλήματος και θα δικαστεί ως ανήλικη. Έχουν στο πλευρό τους ειδικούς περί ενδοοικογενειακής βίας, αλλά και ομάδες υποστήριξης.

Οι οποίες λένε πως με την απουσία ικανών προστατευτικών μηχανισμών για τις κακοποιημένες γυναίκες, η αυτοδικία είναι ο μόνος τρόπος.

Πηγή: newsbeast.gr