Πρόκειται για ένα αίτημα γιατρών της παιδιατρκής για την πιο σωστή αντιμετώπιση παιδιατρικών περιστατικών ύποπτων για κορωνοϊό

Δυο οικίσκους που θα βρίσκονται στον εξωτερικό χώρο του νοσοκομείου Χανίων και στόχο θα έχουν να αποφευχθεί η μετάδοση του ιού από και προς τα παιδιά, παρέλαβε σήμερα η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος από τον περιφερειάρχη Κρήτης.

Πρόκειται για ένα αίτημα γιατρών της παιδιατρκής για την πιο σωστή αντιμετώπιση παιδιατρικών περιστατικών ύποπτων για κορωνοϊό. Η διοίκηση του νοσοκομείου Χανίων δρομολόγησε άμεσα την προώθηση του αιτήματος με την περιφέρεια Κρήτης να ανταποκρίνεται και να παραδίδει σήμερα του δυο οικίσκους.

Ο Διοικητής του νοσοκομείου Χανίων, Γιώργος Μπέας σε δήλωσή του εξέφρασε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον περιφερειάρχη Κρήτης και τον αντιπεριφερειάρχηΧανίων: “Για άλλη μια φορά η περιφέρεια στάθηκε συμπαραστάτης και αρωγός στις ανάγκες του νοσοκομείου. Οι οικίσκοι θα βοηθήσουν σημαντικά το έργο του παιδιατρικού ΤΕΠ, εμποδίζοντας την όποια εξάπλωση της πανδημίας. Είναι δυο οικίσκοι, ένα εξεταστικό κέντρο και ένας χώρος με τέσσερις θαλάμους αναμονής για τις οικογένειες, προστατεύοντας από τις καιρικές συνθήκες και από τη μετάδοση του ιού. Η περιφέρεια Κρήτης επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά όταν το νοσοκομείο έστειλε το αίτημα. Είμαστε έκπληκτοι από την ταχύτατη υλοποίηση και εντυπωσιασμένοι από το αποτέλεσμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τώρα που τρέχει το ΕΣΠΑ 2014-2020, είμαστε στο στάδιο της ωρίμανσης για ένα ποσό γύρω στα 2.900.000 ευρώ που αφορούν σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του νοσοκομείου, ενώ τρέχουν οι διαδικασίες και για το ΕΣΠΑ 2021 – 2027. Εκεί μιλάμε για ένα ποσό που υπερβαίνει τα 3,5 εκατ. σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και θα αποτέλεσει “πνοή” για το έργο των γιατρών των Χανίων”

Η Διευθύντρια της Παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Χανίων, Παναγιώτα Χίνου ευχαρίστησε την περιφέρεια για την προμήθεια των οικίσκων που θα διευκολύνουν την εξέταση των παιδιών και τη μετέπειτα αντιμετώπιση των παδιατρικών περιστατικών, καθώς και τη διοίκηση του νοσοκομείου Χανίων που προώθησε άμεσα το αίτημά τους. “Τα παιδιά θα έρχονται εδώ και θα εξετάζονται κανονικά απλώς τα ύποπτα περιστατικά δηλ. τα εμπύρετα που πριν έμπαιναν μέσα στον χώρο των ΤΕΠ, σε έναν χώρο πάλι ξεχωριστό, τώρα θα εξετάζονται στους οικίσκους και δε θα μπαίνουν στον χώρο των ΤΕΠ. Τα υπόλοιπα παιδιά που δεν έχουν ύποπτα συμπτώματα θα μπαίνουν για εξέταση στον άλλο χώρο” επεσήμανε η κα Χίνου.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κρήτης δήλωσε: “Θέλω να ευχαριστήσω όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλει στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Είμαστε υποχρεωμένοι να βοηθήσουμε όλα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Κρήτης μέσα από συνεννόηση που έχουμε με όλες τις διοικήσεις και την 7η ΥΠΕ. Αυτό που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι η περιφέρεια έχει συμβάλει με ένα ποσό 23,5 εκατ. για πληρωμή γιατρών γιατρών και νοσηλευτών που έχουν προσληφθεί για covid. 550 άτομα πληρώνονται μέσα από τον προϋπολογισμό του ΕΣΠΑ από την περιφέρεια, ενώ σημαντικά έργα εξοπλισμού έχουν δημοπρατηθεί.”

Επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής δήλωσε: “Από την αρχή της πανδημίας θέλαμε να συμβάλλουμε κι εμείς σε αυτή την κοινή προσπάθεια που έχει αναχθεί σε εθνική προσπάθεια. Από την αρχή έχουμε το ελεύθερο από τον περιφερειάρχη να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στο νοσοκομείο που αυτή τη στιγμή είναι ο θεματοφύλακας της υγείας στα Χανιά. Η παρουσία μας εδώ δεν έχει να κάνει τόσο με την παροχή των οικίσκων όσο με την ανάγκη μας να τους συγχαρούμε και να κάνουμε μια έκκληση στην κοινωνία να τους στηρίξει στο έργο τους αναλαμβάνοντας ο καθένας την ατομική του ευθύνη.”

Στο περιθώριο της παραλαβής των οικίσκων, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων, Γιώργος Μπέας, με αφορμή και τον σημερινό εορτασμό της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα, πρόσφερε συμβολικό δώρο στον περιφερειάρχη Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook