Μετά από μια κινηματογραφική καταδίωξη 5 ωρών, σε πολύ υψηλές ταχύτητες, οι ισπανικές αρχές συνέλαβαν διακινητές ναρκωτικών και κατάσχεσαν την εντυπωσιακή ποσότητα των δύο τόνων χασίς.

Το κυνηγητό των εμπόρων ναρκωτικών έλαβε χώρα στη Μεσόγειο περίπου στα 100 ναυτικά μίλια ανοικτά των ακτών της νοτιοανατολικής Ισπανίας και οδήγησε στη σύλληψη πέντε ατόμων.

Οι λαθρέμποροι προσπάθησαν να ξεφορτωθούν τα πακέτα με το χασίς αλλά οι λιμενικοί είχαν μαγνητοσκοπήσει από ελικόπτερο τις κινήσεις τους. Συνολικά κατασχέθηκαν 66 πακέτα με χασίς που είχαν προέλευση το Μαρόκο και προορισμό τη Βαλένθια στην ανατολική ακτή της Ισπανίας.

Οι διακινητές επέβαιναν σε φουσκωτό 14 μέτρων με δύο εξωλέμβιες μηχανές των 300 ίππων που τους έδινε τη δυνατότητα να κινηθούν με πολύ μεγάλη ταχύτητα, δυσχεραίνοντας έτσι το έργο των διωκτικών αρχών.

Το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών δημοσίευσε το Σάββατο το σχετικό βίντεο το οποίο έγινε θέμα όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στις ΗΠΑ από τα τηλεοπτικά δίκτυα ως παραδειγματική διαδικασία καταδίωξης, σύλληψης και κατάσχεσης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook