Γράφει Ο Παραπολιτικός

Με όχημα την ΠΕΔ Κρήτης και με τακτικές και συνεχείς δράσεις ετοιμάζει ο πρώην Δήμαρχος Ηρακλείου την επόμενη ημέρα για την πολιτική του καριέρα, η οποία φαίνεται ότι δεν έχει σταματήσει. 

Τα διάφορα πηγαδάκια λένε ότι για την επόμενη ημέρα ο κ. Κουράκης στοχεύει στη διεκδίκηση της Περιφέρειας Κρήτης. 

Αυτό βέβαια το είχε προσπαθήσει και στις τελευταίες εκλογές, ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει το χρίσμα από τα κομματικά όργανα, καθώς υπερίσχυσε ο έμπειρος πλέον Σταύρος Αρναουτάκης. 

Σίγουρα οι δύο αποτυχίες στις εκλογικές αναμετρήσεις για τον Δήμο Ηρακλείου δεν βοήθησαν τότε και δεν είναι βέβαιο ότι θα βοηθήσουν και στις επόμενες εκλογές, αφού ο Γ. Κουράκης καλείται να αποδείξει στους ψηφοφόρους του Ηρακλείου ότι είναι ικανός, την ίδια στιγμή που έχει ήδη φάει δύο κόκκινες κάρτες.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι και στις τελευταίες εκλογές της ΠΕΔ, κάποιοι Δήμαρχοι που δεν τάχθηκαν ξεκάθαρα υπέρ του Σταύρου Αρναουτάκη, ήταν επίσης κάθετα αντίθετοι με την επιλογή Γ. Κουράκη. 

Επιπλέον πρέπει να κερδίσει και τους ψηφοφόρους των υπολοίπων νομών. Όμως και εκεί θα έχει πρόβλημα γιατί θα υπερισχύσει η απλή λογική σκέψη: αφού δεν τον επέλεξαν στο Ηράκλειο που τον ξέρουν, γιατί εμείς να τον ψηφίσουμε. 

Ακόμα και τώρα εν μέσω πανδημίας είναι αρκετοί αυτοί που λένε ότι δεν πήρε εκείνες τις πρωτοβουλίες για την Κρήτη, που θα απαντούσαν στα οριζόντια lock down της κυβέρνησης, δεν πήρε πρωτοβουλίες για τον τουρισμό με προτάσεις κλπ. Και αν ισχύει αυτό που ακούγεται ότι θα στηριχθεί από μία μερίδα της Νέας Δημοκρατίας, τότε εκεί εξηγείται και η παραπάνω στάση του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook