Tαραχές έχουν ξεσπάσει στα Τίρανα, μετά τον θάνατο του 25χρονου Κλοντιάν Ράσχα από πυρά αστυνομικού, που έκανε εγκληματική χρήση του όπλου του στα πλαίσια της απαγόρευσης κυκλοφορίας για την μετάδοση του κορονοϊού.

Ο 25χρονος πριν τρεις ημέρες, στη 1.30 τα ξημερώματα κατέβηκε από το διαμέρισμά του για να πάει στο ανοιχτό περίπτερο της γειτονιάς του και να πάρει τσιγάρα. Στάθηκε όμως διπλά άτυχος, δεν σταμάτησε σε έλεγχο αστυνομικού που απρόκλητα έβγαλε το πιστόλι του και τον πυροβόλησε δυο φορές. Ο αστυνομικός ισχυρίζεται πως σημάδεψε στα πόδια αλλά αστόχησε.

Έκαψαν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Τα μεσάνυχτα διαδηλωτές πυρπόλησαν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και συγκρούστηκαν με την αστυνομία. Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ερίον Μπράις λέει ότι «η ενέργεια του αστυνομικού δεν ήταν πολιτική δολοφονία, σε αντίθεση όμως με τις διαμαρτυρίες που είναι τέτοιες …». Ένας από τους αστυνομικούς νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση και κινδυνεύει να χάσει το μάτι του από μπουκάλι που του πέταξαν και έσπασε πάνω του.

Κόκκινο πανί ο αρμόδιος υπουργός

Αν ο πρωθυπουργός Έντυ Ράμα, δεν οδηγήσει σε παραίτηση τον υπουργό Εσωτερικών Sander Lleshaj, στον οποίο υπάγεται και η αστυνομία προβλέπονται ακόμη πιο άσχημες εξελίξεις. Εν τω μεταξύ, η βουλευτής της αντιπολίτευσης, Ρούντινα Χαϊντάρι, μέσω μιας ανάρτησής του στο Facebook, γράφει ότι «ο υπουργός, είναι το πρόσωπο του κάθε αστυνομικού που σκότωσε έναν αθώο πολίτη». Η βουλευτής, δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο αλλά κόρη του Αζέμ Χαϊντάρι, ηγέτη του φοιτητικού κινήματος που συνέβαλε στην πτώση του Ενβέρ Χότζα, αλλά που στη συνέχεια ως βουλευτής και επίδοξος διάδοχος του Μπερίσα, δολοφονήθηκε έξω απ΄ τα γραφεία του κόμματος, μέρα μεσημέρι …

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook