Ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική πρωτοβουλία από το Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας στα Χανιά.

Τα μαθήματα τηλεκπαίδευσης τίθενται στο πλαίσιο του κλίματος της εποχής, όπου, τα σχολεία είναι κλειστά για να προστατευτούν οι μαθητές και οικογένειες τους από τον κορωνοϊό. Τα μαθήματα αυτά γίνονται από το σπίτι, ωστόσο είναι ιδιαιτέρως κοπιαστικά τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους εκπαιδευτικούς, αφού εκτός της πνευματικής κούρασης απαιτεί η χρήση υπολογιστή για πολλές ώρες. Αν στα σχολικά μαθημάτα προσθέσουμε και τα μαθήματα ιδιωτικού πλαισίου (ξένες γλώσσες, μουσική, υπολογιστές κτλ), γίνεται κατανοητό ότι τα παιδιά φτάνουν στην κυριολεξία, στα όρια της κόπωσης…

Εξαιτίας αυτού, το Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας στα Χανιά είχε μια εξαιρετική έμπνευση. Στο πλάισιο… της μέρας ξεκούρασης (υπό άλλες συνθήκες τα παιδιά πηγαίνουν εκδρομή), πρόβαλλε διαδικτυακά στους μαθητές όλων των τμημάτων των τριών τάξεων του σχολείου, εικονικές περιηγήσεις τόσο της Αγιάς Σοφιάς, όσο και της Ακρόπολης.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία, μέσω της τεχνολογίας να περιηγηθούν, σε κανονικές συνθήκες στα μεγάλα ιστορικά μνημεία του ελληνισμού και να μάθουν πώς κατασκευάστηκαν, τι περιλαμβάνουν και άλλα ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία που τα περιβάλλουν.

“Τα παιδιά κάθονται πολλές ώρες στον υπολογιστή και είπαμε να κάνουμε αυυτή την ψηφιακή αποτοξίνωση. Επιλέξαμε να κάνουμε μια εικονική περίηγηση σε Ακρόπολη και Αγιά Σοφιά. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και ευχήθηκαν να πάνε να τα δουν “δια ζώσης”, όταν ολοκληρωθεί η περιπέτεια που περνάμε”, σημειώνει στο Flashnews.gr η διευθύντρια του σχολείου κ. Ιωάννα Βουρεξάκη.

Οι εικονικές περιηγήσεις γίνονται από πολεμιστές εκείνης της εποχής. Η συλλογή του οπτικού μάλιστα υλικού έγινε από το διαδικτυακό παιχνίδι “Assasine’s Creed Odyssey” της Ubisoft,  τα οποία επεξεργάστηκαν καθηγητές και το μετέτρεψαν σε εικονικά βίντεο περιήγησεις σε αυτά τα ιστορικά μνημεία.

Το σημαντικότερο ήταν ότι τα παιδιά πέρασαν καλά και παράλληλα εμπλούτισαν τις εκπαιδευτικές τους γνώσεις…

Δείτε την περιήγηση στην Αγιά Σοφιά

Δείτε την περιήγηση στην Ακρόπολη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook