Αναλυτικά οι αιτήσεις που υπεβλήθησαν και οι κατανομές ανα Περιφέρεια,για τις έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις (Μέτρο 21) στους ελαιοπαραγωγούς.

Σε Πελοπόννησο και Κρήτη υπεβλήθησαν οι περισσότερες αιτήσεις από ελαιοπαραγωγούς για ένταξη στο Μέτρο 21 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το οποίο αφορά την «Έκτακτη, προσωρινή στήριξη στους γεωργούς των τομέων που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19».

Τον τελικό πίνακα κατάταξης ανά Περιφέρεια δημοσίευσε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Κώστας Μπαγινέτας από τον οποίο προκύπτει πως εγκρίθηκαν 143.648 αιτήσεις συνολικού ποσού 126.325.577,26 ευρώ.

Σε ότι αφορά στην Κρήτη υπεβλήθησαν 29.251 αιτήσεις ελαιοπαραγωγών ενώ το συνολικό ποσό ενίσχυσης για την περιφέρεια ανέρχεται στα 30.180.457 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως η έκτακτη αυτή ενίσχυση ανέρχεται από 300 έως 4.000 ευρώ αναλόγως με την έκταση της ελαιοκαλλιέργειας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τα προσωρινά αποτελέσματα στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://p2.dikaiomata.gr/M21 με τη χρήση των προσωπικών κωδικών τους. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook