Ένας φορέας αναλαμβάνει την παραλαβή, φύλαξη και διανομή των εμβολίων

Εντός της ημέρας θα γνωστοποιηθεί –  απ’ ότι όλα δείχνουν – το πλήρες σχέδιο υποδοχής φύλαξης και διανομής των εμβολίων κατά του κορωνοΐου που εγκρίνονται από την αρμόδια επιτροπή της ΕΕ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Flashnews.gr, η Κρήτη είναι από τις πρώτες περιοχές της χώρας που είναι έτοιμη τις τελευταίες ημέρες για την εφαρμογή του σχεδίου εμβολιασμών.

Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο ίδιος φορέας θα υλοποιήσει και τα τρία σκέλη της διαδικασίας, αφού αναμένεται να παραλάβει, να φυλάξει αλλά και να διανείμει το εμβόλιο στα εμβολιαστικά κέντρα του νησιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα είναι ο μόνος φορέας απ’ όλες τις περιφέρειες της χώρας που θα αναλάβει για την Κρήτη και τα τρία στάδια.

Στις άλλες περιοχές το έργο διανομής θα αναλάβει διαφορετικός φορέας.

Τις τελευταίες μάλιστα ημέρες χρειάστηκαν πολλές ώρες συνενοήσεων και τηλεδιασκέψεων μεταξύ του φορέα και του Υπουργείου Υγείας ώστε να καταστρωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το εγχείρημα.

Οι συνεννοήσεις συνεχίζονται και θα εξακολουθήσουν και κατά την διάρκεια εμβολιασμών για την covid – 19.

Άλλωστε ως γνωστόν στο όλο εγχείρημα εμπλέκονται και τα υπουργεία Ψηφιακής πολιτικής και Προστασίας του πολίτη.

Επίσης “στις πρίζες” κυριολεκτικά, φαίνεται να έχουν μπει και οι ειδικοί καταψύκτες  όπου θα φυλάσσονται τα εμβόλια ενώ κατάλληλα εξοπλισμένα οχήματα του φορέα είναι έτοιμα να κάνουν την διανομή. 

Τα εμβόλια αναμένεται να φτάσουν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου απ’ όπου θα παραληφθούν, θα καταλήξουν στους αποθηκευτικούς χώρους οι οποίοι έχουν διαμορφωθεί τις τελευταίες μέρες ανάλογα  με τις ανάγκες αλλά και τις αυστηρές οδηγίες και προδιαγραφές που δίνονται από την παραγωγό εταιρεία και το αρμόδιο υπουργείο Υγείας.

Μέσα στην μέρα αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις και λεπτομέρειες που θα επιβεβαιώσουν και το ρεπορτάζ μας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook