Σε συνέχεια της χθεσινής ανακοίνωσης της Πρωτοβουλίας Πολιτών Ενάντια στην Ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι 

Η Πρωτοβουλία Πολιτών Ενάντια στην Ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι έδωσε στη δημοσιότητα το έγγραφο με το αίτημα της Πρυτανείας του Πολυτεχνείου Κρήτης σε συνέχεια της χθεσινής ανακοίνωσης της συλλογικότητας (δείτε εδώ). 

Η Πρωτοβουλία δημοσιοποιεί  το υπ’ αριθ. 3257/12-2-2018 έγγραφο/υπόμνημα του Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, του Ε. Διαμαντόπουλου το οποίο κατατέθηκε και κοινοποιήθηκε προς τον δήμο Χανίων, την υπηρεσία δόμησης, τον  δήμαρχο Τάσο Βάμβουκα και τη διεύθυνση προστασίας και αναστήλωσης νεώτερων και σύγχρονων μνημείων. 

Στο έγγραφο αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι επιθυμία του Πολυτεχνείου Κρήτης είναι το ακίνητο της πρώην Μεραρχίας, να έχει μία γενικότερη και περιεκτικότερη κατηγορία χρήσεων ώστε να καταστεί δυνατή η αξιοποιήση του για την παραγωγή εσόδων  και τη διατήρηση της βιώσιμης δυνατόττηας αυτοσυντήρησης του ακινήτου.

“Ζητούμε να οριστεί από το νέο ΓΠΣ μία περιεκτική κατηγορία επί του ακινήτου, όπως αυτή του ”Πολεοδομικού κέντρου” κατά το άρθρο 4 του από 23.2.1987 Π.Δ/τος (166Δ’) ή έστω ”Γενικής κατοικίας” κατά το αντίστοιχο άρθρο 3, ώστε το ακίνητο να μπορεί να αξιοποιηθεί για την εγκατάσταση και άλλων χρήσεων επί των κτιρίων, δίχως ταυτόχρονα να αποκλείεται η μελλοντική δυνατότητα του Πολυτεχνείου να τα χρησιμοποιήσει για ίδιες λειτουργίες κατά τη λήξη του υφιστάμενου Συμφωνητικού”, αναφέρεται στο έγγραφο.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά όλο το έγγραφο με ημερομηνία 12.02.2018.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook