Καλούνται οι ιδιοκτήτες να προσδέσουν με ασφάλεια τα σκάφη τους

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου ανακοινώνει ότι σύμφωνα με δελτίο πρόγνωσης καιρού της ΕΜΥ που εκδόθηκε σήμερα για αύριο Δευτέρα θα επικρατήσουν τα εξής καιρικά φαινόμενα:

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Τα φαινομένα από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, οι οποίες τις βραδινές ώρες στις βόρειες Κυκλάδες θα είναι ισχυρές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Από το βράδυ και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 18 και στη βόρεια Κρήτη έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζομένων στην περιοχή πλοίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους. Ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη να αποφύγουν δραστηριοποίηση κατά τον χρόνο ισχύος δελτίου των καιρικών φαινομένων. 

Ρυμουλκά ναυαγοσωστικά, αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί. 

Το κεντρικό λιμεναρχείο Ηράκλειου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνευοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook