Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης υποστηρίζει ενεργά την αναγκαιότητα του εμβολισμού, έναντι της νόσου Covid-19, ο οποίος αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την πρωτογενή πρόληψη των ασθενών και ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέτρα για τη δημόσια υγεία.

Ξεκίνησε σήμερα ο εμβολιασμός των υγειονομικών της Κρήτης. Μεταξύ των πρώτων εμβολιασθέντων ήταν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Ορθοπαιδικής κ. Γεώργιος Μ. Κοντάκης, ο Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Γεώργιος Εμμ. Κοχιαδάκης και οι Καθηγητές της Ιατρικής Σχολής:

Δημήτριος Γεωργόπουλος, Καθηγητής Εντατικής Ιατρικής – Πνευμονολογίας, Αχιλλέας Γραβάνης, Καθηγητής Φαρμακολογίας, Οδυσσέας Ζώρας, Καθηγητής Χειρουργικής Ογκολογίας, Διαμαντής Κοφτερίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Γενικής Παθολογίας, Γεώργιος Νότας, Αναπληρωτής Καθηγητής Επείγουσας Ιατρικής, Νικόλαος Τζανάκης, Καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεοδόσιος Φιλιππάτος, Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας, και Γεώργιος Χαμηλός, Καθηγητής Κλινικής Μικροβιολογίας- Μικροβιακής Παθογένεσης.

Η ανοσοποίηση, που επιτυγχάνεται μέσω των εμβολίων, είναι η καλύτερη άμυνα που έχουμε απέναντι σε σοβαρές και δυστυχώς πολλές φορές θανατηφόρες μεταδοτικές ασθένειες, όπως είναι σήμερα ο Covid-19.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook