Στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ήταν στραμμένα όλα τα βλέμματα κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας της πρώτης ομάδας των νέων μελών της κυβέρνησης.

Οι σχέσεις κυβέρνησης-εκκλησίας είναι τεταμένες, μετά την απόφαση για να ανοίξουν οι ναοί τα Θεοφάνεια, παρά την απαγόρευση της κυβέρνησης, λόγω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό.

Μετά το πέρας της ορκωμοσίας της πρώτης ομάδας ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συνεχάρη τους νέους υπουργούς και υφυπουργούς και ευχήθηκε σε όλους «καλή δύναμη και καλή συνεργασία».

Ο Πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος είχαν ένα σύντομο τετ α τετ κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας, ενώ σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης, ο Αρχιεπίσκοπος αφού τέλεσε τον πρώτο κύκλο της ορκωμοσίας, παρέμεινε στο Προεδρικό Μέγαρο για μισή ώρα μέχρι να ξεκινήσει η ορκωμοσία της δεύτερης ομάδας. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε και συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

Την συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο επιβεβαίωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha η κα Πελώνη είπε ότι όντως η συνάντηση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο έγινε αλλά περισσότερα θα γίνουν γνωστά σε λίγο.

Νωρίτερα, προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, ερωτήθηκε σχετικά με τη στάση που τηρεί η Εκκλησία για τον εορτασμό των Θεοφανείων και εξέφρασε την ελπίδα ότι «όλα θα πάνε καλά», αισιοδοξία που μοιράστηκε και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θοδωρής Λιβάνιος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook