Ελεγχόμενη η προσέλευση και σε Χανιά και σε Ηράκλειο

Τηρώντας τα μέτρα που είχαν επιβληθεί για τον εορτασμό των Χριστουγέννων, οι εκκλησίες άνοιξαν σήμερα στον νησί ακολουθώντας την απόφαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου Κρήτης, κάτι που συνέβη και στην υπόλοιπη Ελλάδα ακολουθώντας κατ’ αντιστοιχία την απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Και στη Μητρόπολη Χανίων ο αγιασμός τελέστη στο εσωτερικό του ναού και δεν θα ακολουθήσει λιτανεία.

Στο εσωτερικό του ναού τηρήθηκε το μέτρο κατά το οποίο επιτρέπεται η είσοδος έως 50 ατόμων  (στους άλλους Ιερούς Ναούς έως 25 άτομα αναλόγως με το εμβαδόν του χώρου). 

Οι πιστοί στο εσωτερικό του χώρου ήταν λίγοι και τηρούνταν αποστάσεις καθώς και το μέτρο της χρήσης μάσκας. 

Η είσοδος σε κάποιον πιστό επιτρέπεται μόνο αν εξέλθει άλλος από τον ναό. Έτσι κάποιοι πιστοί περίμεναν έξω από την εκκλησία.

Στον εξωτερικό χώρο της εκκλησίας, στην πλατεία της Μητροπόλεως παρούσα ήταν αστυνομία.

Και στο Ηράκλειο η εικόνα ήταν παρόμοια και πρωτόγνωρη φυσικά για ημέρα Θεοφανείων. Στον ναό μπορούσε να προσέλθει ορισμένος αριθμός πιστών με αποτέλεσμα να πρέπει να περιμένουν καποιοι πιστοί έξω από τον ναό και τηρώντας απόσταση. Για τον λόγο αυτό μάλιστα τα δοχεία στα οποία θα μπει ο αγιασμός είχαν τοποθετηθεί εξωτερικά του ναού.

Παράλληλα μεταδίδεται σε ζωντανή μετάδοση από το web tv του Ράδιο Μαρτυρία, η λειτουργία από τον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Παχιανών.

Τ.Λ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook