Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Χανίων αναφέρει τους λόγους για τους οποίους καταψηφίζει στην οικονομική επιτροπή του δήμου Πλατανιά τον προϋπολογισμό της ΔΕΥΑΒΑ

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Ντουντουλάκη:

«Καταψήφιση προϋπολογισμού της ΔΕΥΑΒΑ στην Οικονομική επιτροπή του Δ. Πλατανιά»

Κ. Δήμαρχε με αυτόν τον προϋπολογισμό που ψηφίζετε θα κάνετε τη ΔΕΥΑΒΑ προβληματική και την κύρια ευθύνη θα την έχετε εσείς.

Ο κ. Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒΑ αναφέρει ότι οι απευθείας αναθέσεις που αναφέρουμε είναι παραπληροφόρηση και ότι αυτά που καταγγέλλουμε καταντούν συκοφαντία. Δεν αποδέχεται την ομαδοποίηση των έργων και μεταφράζει την πρόταση μας ως ανάθεση σε ένα μεγαλοεργολάβο που θα κατηγορείται μαζί με τη ΔΕΥΑΒΑ εν καιρώ για ανεπάρκεια. Επίσης αναφέρει ότι ασχολείται με την καθημερινότητα και ότι εγώ δεν γνωρίζω διότι κάθομαι στο γραφείο μου.

Την πρόταση μας δε, για την κατασκευή νέου κτιρίου για στέγαση των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΒΑ , τη χαρακτηρίζει ως έκθεση ιδεών ενώ χρειάζεται υπόδειξη  για νέο πάροχο.

Κ. Πρόεδρε, ο στόχος μας δεν είναι ούτε η παραπληροφόρηση ούτε η συκοφάντηση, υποχρέωση μας είναι η ενημέρωση του δημότη. Όσον αφορά το θέμα των εργολάβων που αναφέρετε ,εμάς δεν μας ενδιαφέρει ο εργολάβος που θα εκτελέσει το έργο μεγάλος η μικρός, μας ενδιαφέρει η νομιμότητα γι αυτό σας παροτρύνουμε να ομαδοποιήσετε τα έργα και να προσπαθήσατε να οργανώστε την αυτεπιστασία, μόνον έτσι θα λύσετε τα προβλήματα του δημότη και δεν θα σας κατηγορούμε για τις απευθείας αναθέσεις. Μην προσπαθείτε να δημιουργείτε εντυπώσεις.

Κατά την επίσκεψή μας στις κοινότητες αντικρίσαμε την κατάντια που περιγράφουμε στην εισήγηση μας, από το γραφείο που βρίσκομαι όπως αναφέρετε ,δυστυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα φωτογράφισης. Η πρόταση μας για στέγαση σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και το θέμα παρόχου, εάν σας ενδιαφέρει, δεν μένει παρά να απευθυνθείτε για ενημέρωση, σε αρμόδιους.

Από τον τρόπο που αντιμετωπίζετε τα θέματα φαίνεται ότι εσείς άλλα και ο κ. Δήμαρχος που λειτουργείτε με την ανοχή του δε θέλετε να προχωρήσετε σε κάποια έργα και αλλαγές που σας προτείνουμε.

Τα δύο τελευταία έργα που σας προτείνουμε μπορούν να πραγματοποιηθούν με ευκολία. Από το ρεύμα μόνο όφελος μπορούμε να έχουμε, δεν υπάρχει κόστος και προπάντων κόπος. Για το θέμα της στέγασης της ΔΕΥΑΒΑ κ. Πρόεδρε μην λέτε πράγματα που δε γνωρίζετε, όπως που θα βρείτε χρηματοδότηση-τοποθεσία-προϋπολογισμό.  Η συμπεριφορά σας δείχνει ότι δε θέλετε να ακούτε τέτοιου είδους προτάσεις.

Δε γράφουμε εμείς εκθέσεις ιδεών ,ότι προτείνουμε το τεκμηριώνουμε. Μην προσπαθείτε να διαστρεβλώνετε αυτά που λέμε, διότι απλά εκτίθεστε.  Μην απαντάτε με αοριστολογίες. Οι απαντήσεις που δίνετε δείχνουν ότι είστε ασκούμενος στην τοπική αυτοδιοίκηση 

Η απειρία σας αυτή δεν είναι δικαιολογία προς το δημότη.  Η πρόθεση μας είναι να βοηθήσουμε αλλά πρέπει να μάθετε να ακούτε και να συνεργάζεστε.                                                               

Κ.Δήμαρχε πρέπει να πάρετε απόφαση τι μέλλει γενέσθαι με τη ΔΕΥΑΒΑ. Οι άνθρωποι που απαρτίζουν τη διοίκηση είναι δική σας επιλογή, έχετε ευθύνη, πάρτε αποφάσεις.

Κ. Πρόεδρε,

Με τα μεγάλα στρατηγικά έργα και τα μικρά που αναφέρετε δημιουργείτε σύγχυση στο δημότη. Μας προκαλείτε όλους αλλά περισσότερο τους δημότες όταν μιλάτε για το έργο σας, τον τρόπο διαχείρισης γενικά και όταν λέτε για στρατηγικά έργα και προσπαθείτε να μεταφέρετε κλίμα ευφορίας στη ΔΕΥΑΒΑ.

Μιλάτε για μία αξιοζήλευτη ΔΕΥΑΒΑ, η οποία όμως δουλεύει με τους υπαλλήλους μόνο. Για τα κακώς κείμενα που συμβαίνουν στη ΔΕΥΑΒΑ ,ασφαλώς και δε χρεώνουμε τους υπαλλήλους.

Οι αιρετοί διοικείτε.

Οι αιρετοί απουσιάζετε δεν έχετε καταλάβει ότι εσείς κάνετε διοίκηση. Δεν διεκδικείτε ,δεν παίρνετε πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη του Δήμου.

Εμείς θα σας ενημερώσουμε ποια είναι η ΔΕΥΑΒΑ.

Από τα στρατηγικά έργα που αναφέρεστε ,θέλουμε να μιλήσουμε πρώτον για την αναβάθμιση της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων.  Αλήθεια θα μπορούσε να μην έχει προγραμματιστεί; Η εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων έχει φτάσει στα όρια της.

Που θα είχαν φτάσει τα λύματα και οι οσμές; Δεν ήταν απλά υποχρέωση σας .

Ήταν έργο αναγκαίο.

Για την υδρομάστευση στα Λαχιανά ,αναφέρετε για περισσότερο και καταλληλότερο νερό. Ρωτήστε τους κατοίκους της δημοτικής ενότητας Βουκολιών, πόσα χρόνια πίνουν εμφιαλωμένο νερό λόγω της ακαταλληλότητας του.

Παρ’ όλες τις υποδείξεις μας για ταχυδιυλιστήριο που θα μπορούσε να είχε γίνει με πάρα πολύ μικρό κόστος.

Δεν έπρεπε όμως να γίνει αυτό που πρότεινε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ήταν θέμα Δημάρχου, μπορούσε να δεχθεί προτάσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση για το χωριό του;

Αυτά για τα υποχρεωτικά έργα ,για τα έργα που πρέπει να γίνουν διότι οι δημότες θα αρχίσουν να πηγαίνουν στα γραφεία τους και θα τους χαλάσουν την ησυχία.

Η λειτουργία της χαρακτηρίζεται από τις απευθείας αναθέσεις.

Στα δημοτικά συμβούλια μεγαλύτερο μέρος δυστυχώς των θεμάτων είναι απευθείας αναθέσεις.

Ο δημότης πρέπει να γνωρίζει ότι δεν υπάρχει διαφάνεια.                                                                      

Κύριοι,

η ΔΕΥΑΒΑ είναι μία μικρή επιχείρηση που την εμφανίζετε μεγάλη και δύσκολη στη λειτουργία της για τι έτσι σας εξυπηρετεί.

Ποια είναι η ΔΕΥΑΒΑ και γιατί τόση κουβέντα;

Καλείστε να διαχειριστείτε , όσον αφορά τα έσοδα επτά κωδικούς, τους :73-41-45-30-81-38-54. Αυτοί οι κωδικοί είναι τα 20.805.000€ και απομένουν και 50.000€ ερχόμενα από διάφορες πηγές.

Που είναι η δυσκολία; Στο να εισπράττουμε τους πάντες ,μικρούς και μεγάλους καταναλωτές;

Εάν υπάρχουν κάποιοι οικονομικά αδύναμοι ,φέρτε τους λογαριασμούς στους στο ΔΣ κι εμείς θα ψηφίσουμε πρώτοι. 

Μην κάνετε διαγραφές χωρίς αιτία. Με τον τρόπο αυτό ζημιώνετε τους υπόλοιπους δημότες.

Δεν θέλετε να ακούσετε τίποτα από αυτά που σας λέμε.

Συγγνώμη , ξεχάσαμε ότι είστε πλειοψηφία και κάνετε ότι θέλετε. Αυτή είναι η λογική σας. Δεν ταυτίζεται όμως με την άποψη του δημότη.

Στρατηγικά έργα από προγράμματα δημοσίων επενδύσεων ,τεχνικά έργα αποκατάστασης δικτύων από τις φυσικές καταστροφές του 2019, συν τις αμοιβές κι έξοδα προσωπικού ,είναι πάνω από 17.000.000€

Έργα που θέλουν λιγότερη ενασχόληση.

Καλείστε να διαχειριστείτε έργα 4.000.000€ περίπου, τα οποία θέλετε να κάνετε με απευθείας αναθέσεις.

Τον τρόπο και τις τακτικές σας καταψηφίζουμε.

Αντί να ομαδοποιήσετε τα έργα και να κάνετε διαγωνισμούς ,εσείς κάνετε κατατμήσεις και απευθείας αναθέσεις.

Θα αναφέρω μερικά από τα έργα που φαίνετε η διαχείριση της ΔΕΥΑΒΑ, προκειμένου να γνωρίζει ο δημότης.

Ενοίκια μηχανημάτων. Τέσσερις δημοτικές ενότητες από 20.000€ για την καθεμία ,80.000€.

Επισκευές συντηρήσεις αντλιών-κινητήρων-βανοστασίων. Τέσσερις δημοτικές ενότητες από 20.000€ η καθεμία ,80.000€.

 Υδραυλικές εργασίες για επισκευή δικτύων. Τέσσερις δημοτικές ενότητες από 20.000€ η καθεμία ,80.000€.

Οικοδομικά υλικά για τις τέσσερις δημοτικές ενότητες από 5.000€ η καθεμία, 20.000€.

Εργασίες απόφραξης και καθαρισμού στις τέσσερις ενότητες 65.000€.

Έλεγχος και παρακολούθηση λειτουργίας αντλιοστασίων στις τέσσερις δημοτικές ενότητες 65.000€.

Χημικά υλικά για τις τέσσερις δημοτικές ενότητες 95.000€

Προμήθεια υλικών δικτύων για τις τέσσερις δημοτικές ενότητες 314.030€.

Στα τέσσερα τελευταία έργα έχουν γίνει κατατμήσεις.

Αυτά είναι μερικά από τα έργα που θα πάνε στις απευθείας αναθέσεις.

Δεν μπορούν να γίνουν ομαδοποιήσεις και να γίνουν διαγωνισμοί;

Δε θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν με αυτεπιστασίες;

Εδώ φαίνεται ο σεβασμός σας προς το δημότη.

Αγαπητοί δημότες αν κάνουν αυτά που τους λέμε το νερό που θα πίνετε και θα ποτίζετε θα είναι στη μίση τιμή και θα υπάρξει δυνατότητα μείωσης των τελών και θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Αυτά μπορούμε να κάνουμε εμείς σαν παράταξη.

Εμείς μόνο γνωρίζουμε και μπορούμε να κάνουμε κι εμάς πρέπει να εμπιστεύεστε. Τα πολλά λόγια και τα ψέματα πρέπει να πέσουν στο κενό. Το δημότη τον ενδιαφέρει να μπορεί να μείνει στον τόπο του με όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες.

Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος όλων μας.

Αφού δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε την καθημερινότητα σε ότι σας αφορά, δυστυχώς έχετε αποτύχει.

Αναφέρετε εργασία καταμέτρησης υδρομέτρων 18.500€. Γιατί αφού έχουμε υδρονομείς;

Στο ηλεκτρικό ρεύμα δίνετε περίπου 1.150.000€, εάν το δίνατε σε πάροχο το όφελος θα ήταν από 150.000€-250.000€.

Οι κωδικοί 41-10-01/02/03/04/05/06/07/08 δεν συμψηφίζονται με τους κωδικούς εξόδων που αναφέρετε.

Κ. Πρόεδρε κ. Σύμβουλοι με τέτοια διαχείριση ανάπτυξη δεν έρχεται.                                                                                                   

Θα συνεχίσετε κύριοι της πλειοψηφίας να ζητάτε δανεικά και να μην είσαστε συνεπής στις υποχρεώσεις σας; Κι εννοούμε το χρέος στο Δήμο.

Δημιουργείστε διαχειριστική αποθήκη και όχι αποθήκη 50τ.μ.   

Δημιουργία χώρου που θα συστεγάζονται διοικητικές υπηρεσίες ,αποθήκες, συνεργεία κ.λ.π. Θα γίνει απόσβεση από τα ενοίκια και από το όφελος που θα προκύψει και από τις δραστηριότητες που θα συστεγάζονται.

Πείτε στο δημότη το κόστος ενός έργου με ενοικίαση μηχανημάτων ή όταν δίνετε έργα σε εξωτερικούς συνεργάτες. Το κόστος από την αυτεπιστασία είναι διπλάσιο ή και τριπλάσιο.

Πάρτε αποφάσεις με στόχο να καλυτερεύσετε τη ζωή του δημότη.

Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα ,ώστε εν μέσω πανδημίας να βοηθήσετε το δημότη. Δεν πρέπει να συνεχίσετε να διαχειρίζεστε με αυτόν τον τρόπο.

Τα κόστη σας έχουν ξεφύγει.

Το καράβι δε θα το οδηγήσετε στην ξέρα, ήδη βρίσκεται εκεί.

Δεν έχουμε με τη ΔΕΥΑΒΑ κάποιο πρόβλημα ,όπως συνεχώς αναφαίρετε κ. Πρόεδρε. Με τους αιρετούς έχουμε το πρόβλημα , εσάς καταγγέλλουμε που συνεχίζετε τον ίδιο τρόπο κακοδιαχείρισης.

Κύριοι του ΔΣ,

Η ζημία που επωμίζεται ο δημότης είναι μεγάλη, σας καλούμε να καταψηφίσετε έναν προϋπολογισμό που δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των δημοτών.

Κ. Δήμαρχε, Κ. Πρόεδρε , Κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι της συμπολίτευσης,

Οι δημότες σας εμπιστεύτηκαν ,προσπαθήστε για το υπόλοιπο της θητείας σας να ανταποκριθείτε στα πολλά υποσχόμενα προεκλογικά. Η αποτυχία οφείλεται στη δημοτική αρχή και στον ίδιο το Δήμαρχο που σας ανέχεται. Ασφαλώς δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά αφού είστε η επιλογή του.                                                                                    

Μελετήστε τις προτάσεις μας και θα σας βοηθήσουν. 

Είμαστε στη διάθεσή σας. 

Προϋπόθεση είναι η σωστή οργάνωση, διαχείριση και πολύ δουλειά.                                               

Έτσι μόνον μπορείτε να οδηγήσετε τη ΔΕΥΑΒΑ σε ανάπτυξη. Διαφορετικά άλλη μία τετραετία πάει χαμένη.

Για τους παραπάνω λόγους καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό της ΔΕΥΑΒΑ.

Για τη μείζονα αντιπολίτευση

Ντουντουλάκης Μανώλης


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook