Αυξημένη χρήση των ψηφιακών ληξιαρχικών δηλώσεων στον Δήμο Χανίων το 2020 – Τα δημογραφικά στατιστικά στοιχεία για το περασμένο έτος

Από τον Δήμο Χανίων δίνονται στην δημοσιότητα τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν γεννήσεις, γάμους, σύμφωνα συμβίωσης, διαζύγια και θανάτους, όπως καταγράφηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χανίων, για την περίοδο 2014-2020.

Παράλληλα, το προηγούμενο έτος τέθηκαν σε εφαρμογή επίσημα καθ’ υπόδειξη σχετικής εγκυκλίου, οι ψηφιακές δηλώσεις πολιτών, χωρίς φυσική παρουσία στα κατά τόπους ληξιαρχεία, ενώ ακολούθησε και η ενοποίηση των ληξιαρχείων και η στέγασή τους στο κεντρικό του Δήμου Χανίων, στο κτίριο επί της οδού Γρηγορίου Ε΄.

Συγκεκριμένα, από την 1η Μαΐου 2020, ημερομηνία επίσημης έναρξης των ψηφιακών δηλώσεων, έγινε καταχώρηση στο σύστημα 1.157 γεννήσεων από το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων και τις ιδιωτικές κλινικές του Δήμου. Πρόκειται για έναν συντριπτικό αριθμό ψηφιακών δηλώσεων, δεδομένου ότι οι συνολικές γεννήσεις από την έναρξη του περασμένου έτους, ανήλθαν στις 1.667.


Σύμφωνα με τον παραπάνω παρακάτω πίνακα είχαμε μια μικρή αύξηση στους γαμους το 2020 σε σχέση με το 2019, αλλά και στους θανάτους. Φυσιολογική η μείωση στους γάμους (λόγω Covid), μείωση όμως είχαμε και στα διαζύγια.

Αναλυτικά τα δημογραφικά στατιστικά στοιχεία του 2020:


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook