“Το πρόβλημα της υποστελέχωσης του ιδρύματος είναι προφανώς υπαρκτό, η κάλυψη ωστόσο αυτών των αναγκών σε μια περίοδο υγειονομικής κρίσης – με λύσεις τύπου  fast track –  δημιουργεί νέα δεδομένα, στα οποία πρέπει να σταθούμε και να δοθούν απαντήσεις”

Σχετικά με τις εξελίξεις που καταγράφονται τις τελευταίες εβδομάδες με τα κρούσματα covid-19 σε μέλη του προσωπικού αλλά και τρόφιμους του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Η Απάντηση… Τα Χανιά μας”, Άρης Παπαδογιάννης εξέσωσε ανακοίνωση. 

Στο κείμενο αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: “Αυτό που προέχει αυτή την ώρα, είναι όλοι ΜΑΖΙ να παραμείνουμε ψύχραιμοι και να μην μετατρέψουμε το «πληγωμένο» Γηροκομείο, σε πεδίο πολιτικής αλλά κυρίως μικροπολιτικής αντιπαράθεσης”. 

«Η κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στο Δημοτικό Γηροκομείο των Χανίων, προφανώς και μας προβληματίζει, τόσο ως Δημοτική Παράταξη αλλά και ως φυσικά πρόσωπα. Όταν εν μέσω πανδημίας, σ’ ένα σημείο αναφοράς σε ότι έχει να κάνει με την εξάπλωση του ιού, μετράς κρούσματα σε προσωπικό και τροφίμους αλλά φτάνεις και στο σημείο να θρηνήσεις μια ανθρώπινη απώλεια, η εξέλιξη αυτή από μόνη της «δείχνει» και παράλληλα αποδεικνύει αστοχίες και λάθη τα οποία στο σωστό χρόνο, θα πρέπει να συζητηθούν.

Αυτό που προέχει αυτή την ώρα, είναι όλοι ΜΑΖΙ να παραμείνουμε ψύχραιμοι και να μην μετατρέψουμε το «πληγωμένο» Γηροκομείο, σε πεδίο πολιτικής αλλά κυρίως μικροπολιτικής αντιπαράθεσης. Πριν δικάσουμε και καταδικάσουμε πρόσωπα, πολιτικές και τελικές επιλογές, θα πρέπει να γίνουμε αρωγοί, για να ξεπεραστεί με ασφάλεια το πρόβλημα και το ίδρυμα, να επιστρέψει στους κανονικούς του ρυθμούς.

Την συζήτηση αν θέλετε, στο σωστό χρόνο, θα πρέπει να την πάμε και αρκετά βήματα παραπέρα!  Ακόμη και αυτή η «κανονικότητα» θα πρέπει να επαναπροσδιοριστεί και επιτέλους ως Δημοτικό «σύστημα» αυτής της πόλης, να κοιτάξουμε την κατάσταση στα μάτια και όχι να εξακολουθούμε να κρύβουμε την αλήθεια, «κάτω από το χαλί», όπως οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι συμβαίνει όχι μόνο τώρα, που το ίδρυμα αντιμετωπίζει έναν πολύ σοβαρό υγειονομικό κίνδυνο, αλλά εδώ και πολλά χρόνια.

Το πρόβλημα της υποστελέχωσης του ιδρύματος είναι προφανώς υπαρκτό, η κάλυψη ωστόσο αυτών των αναγκών σε μια περίοδο υγειονομικής κρίσης – με λύσεις τύπου  fast track –  δημιουργεί νέα δεδομένα, στα οποία πρέπει να σταθούμε και να δοθούν απαντήσεις.

Η ώρα δεν επιτρέπει λαϊκά δικαστήρια, ούτε ο χώρος του Γηροκομείου είναι ο κατάλληλος για να «αναμετρηθούμε». Το ίδρυμα επιβάλλεται με κάθε κόστος να θωρακιστεί.  Οι σωστές επιλογές που έγιναν θα πρέπει να υποστηριχθούν αλλά και η αλήθεια, οφείλουμε σύντομα να γίνει γνωστή.          

Άρης Παπαδογιάννης
Δημ. Σύμβουλος,
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης “Η Απάντηση… Τα Χανιά μας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook