Μερίδες: 6 – Δυσκολία: εύκολο
Υλικά συνταγής
- 7-8 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
- 400 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 200 γρ. κασέρι τριμμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 90 γρ. βούτυρο
- 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 200 ml γάλα
- 3 αυγά
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση συνταγής
- Ζεσταίνετε τα 2/3 από το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.
- Προσθέτετε τις πατάτες και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 4’ – 5’, αναποδογυρίζοντας τις πατάτες με ξύλινη σπάτουλα -προσεκτικά, για να μη χαλάσει το σχήμα τους.
- Απλώνετε το μισό από το σοταρισμένο μείγμα σε στρογγυλό ταψάκι που έχετε πρώτα τρίψει με το σκόρδο και κατόπιν βουτυρώσει.
- Σκορπίζετε την κεφαλογραβιέρα και αλατοπίπερο και ανακατεύετε ελαφρά. Απλώνετε μια δεύτερη στρώση πατάτες και σκορπίζετε από πάνω το κασέρι.
- Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το γάλα, τα αυγά και τη μουστάρδα και περιχύνετε το φαγητό.
- Σκορπίζετε το υπόλοιπο βούτυρο σε κομματάκια.
- Ψήνετε στο φούρνο στους 200 °C για 50’, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.