Η σχετική ανακοίνωση.

Καταδικάζουμε την αυταρχική πρακτική της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου για την πειθαρχική δίωξη που άσκησε στη διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται σε μια γενικότερη προσπάθεια έντασης του αυταρχισμού μέσα στα νοσοκομεία προκειμένου να υπάρξει σιγή νεκροταφείου και να μη χαλάσει η βιτρίνα της δήθεν «ετοιμότητας» που προβάλλει η κυβέρνηση ιδιαίτερα για την αντιμετώπιση των συνθηκών της πανδημίας.

Τονίζουμε ότι η πράξη αυτή δεν πρέπει να αποτελέσει άλλοθι αποπροσανατολισμού από την αναγκαιότητα για κάλυψη των τραγικών ελλείψεων που υπάρχουν.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση της ΝΔ, έχει εγκληματικές ευθύνες απέναντι στο λαό, αφήνοντας υποστελεχωμένες τις δημόσιες δομές Υγείας δημιουργώντας τεράστιους κινδύνους σε ασθενείς και προσωπικό.

Η κατάσταση στο ΓΝ Ρεθύμνου, όπως πολλές φορές έχουμε τονίσει,  είναι τραγική, με πολλές ελλείψεις σε ιατρικό και άλλο προσωπικό, με κλινικές των οποίων η λειτουργία βρίσκεται «στο κόκκινο»,  όπως για μια ακόμη φορά συμβαίνει με τη Παθολογική Κλινική. Το λιγοστό προσωπικό, της οποίας,  βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης λόγω της εντατικοποίησης της δουλειάς.

 Για την κατάσταση αυτή, ευθύνη έχουν, διαχρονικά, όλες οι κυβερνήσεις. Προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ, που όψιμα δείχνει ενδιαφέρον για το Γ.Ν. Ρεθύμνου, για του οποίου την υποστελέχωση φέρει ευθύνη και από την περίοδο της δικής του διακυβέρνησης. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ από κοινού επιδιώκουν να αξιοποιήσουν την τρέχουσα κατάσταση, για να δημιουργήσουν μία αποπροσανατολιστική δικομματική αντιπαράθεση. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ έχουν στρατηγική συμφωνία για την υποχρηματοδότηση, εμπορευματοποίηση, επιχειρηματική λειτουργία των νοσοκομείων. Έχουν στρατηγική συμφωνία για την παραχώρηση τομέων της Υγείας στο κεφάλαιο, ως νέα πεδία κερδοφορίας.

Το ΚΚΕ στέκεται στο πλάι των εργαζομένων του ΓΝ Ρεθύμνου, συνολικά του Ρεθυμνιώτικου λαού, ο οποίος έχει ανάγκη για δημόσια και δωρεάν υγεία και πρόνοια.

Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό, τους μαζικούς του φορείς, να κάνει δική του υπόθεση τον αγώνα για μέτρα προστασίας της Υγείας, της ζωής του και των δικαιωμάτων του! Να διεκδικήσει:

Άμεση στελέχωση και πλήρης λειτουργία όλων των τμημάτων του ΓΝΡ.
Πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού ώστε να λειτουργήσει ΜΕΘ covid-19 στο ΓΝ Ρεθύμνου.
Μαζικές προσλήψεις μόνιμων υγειονομικών. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
Άμεση ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων. Άμεση ενίσχυση των εμβολιαστικών κέντρων με προσωπικό και εξοπλισμό.
Μαζικά δωρεάν τεστ, με επίκεντρο τους μεγάλους χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης. Επίταξη και των ιδιωτικών εργαστηρίων και ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό. Ιχνηλάτηση με επιστημονικά κριτήρια και όχι με βάση τη λογική του μικρότερου δυνατού κόστους.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook