Τι αναφέρουν με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι.

Εμείς, οι εργαζόμενοι του Παραρτήματος Παιδιών και Νέων Χανίων, θέλουμε και δημόσια να εκφράσουμε την άποψή μας για την προοπτική της παραχώρησης στο Δήμο Χανίων τμήματος του ετοιμόρροπου κτιρίου που βρίσκεται εντός των εγκαταστάσεων όπου φιλοξενούνται τα παιδιά του Παραρτήματος και όπου καθημερινά εργαζόμαστε. 

Ο χώρος εργασίας μας εφάπτεται με ένα κτίριο επικίνδυνο που δεν αποτελεί απλώς άλλο ένα ερείπιο που χάσκει, αλλά μόνιμη απειλή για τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Παράρτημα. Η αγωνία μας να μη συμβεί κάποιο ατύχημα είναι διαρκής. 

Την προοπτική λοιπόν να απομακρυνθεί ο κίνδυνος με μια χρήση συναφή με τις δικές μας δραστηριότητες, το συντομότερο δυνατό, την προσεγγίζουμε θετικά και την αναγνωρίζουμε ως επωφελή για τα παιδιά του Παραρτήματος. 

Παράλληλα, κρίνουμε γόνιμο και θεμιτό να υπάρξει περαιτέρω συζήτηση μεταξύ του Δ/Σ του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης, που διαχειρίζεται αυτό το κτίριο, και του Δήμου Χανίων, ώστε να αποτυπωθούν οι ακριβείς όροι της παραχώρησης με τρόπο απολύτως επωφελή και για τους δύο συμβαλλόμενους. 

Εφόσον υπάρχει κλίμα συνεργασίας, είναι βέβαιο ότι θα καταστεί εφικτό και να μη δούμε άλλη μια υποδομή να καταρρέει εγκαταλελειμμένη, αλλά και να προτάξουμε το συμφέρον των αποδεκτών της πρόνοιας, αυτών που φιλοξενούνται στο Παράρτημά μας αλλά και αυτών που θα απασχολούνται στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, που σχεδιάζει ο Δήμος για το εν λόγω κτίριο. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook