Γιατροί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας, ήταν οι δύο ορειβάτες που έχασαν την ζωή τους στον Όλυμπο.

Πρόκειται για τον αναισθησιολόγο Θεόδωρο Χατζόπουλο και τον παθολόγο Τηλέμαχο Ζαφειρίδη, ενώ για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση και ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας ο οποίος αναφέρει τα εξής: 

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας εκφράζει την ανείπωτη θλίψη του για τον άδικο θάνατο δύο μάχιμων γιατρών, μετά από τραγικό ατύχημα στον Όλυμπο . 

Η ιατρική κοινότητα αλλά και η κοινωνία της Λάρισας είναι συγκλονισμένη. 

Ο πρόωρος θάνατος των δύο συναδέλφων ενός αναισθησιολόγου και ενός παθολόγου-εντατικολόγου, επιμελητών Α΄ της ΜΕΘ του Γ.Ν. Λάρισας, από πτώση χιονοστιβάδας στο βουνό των Θεών, κατά την άσκηση του αγαπημένου τους αθλήματος της ορειβασίας, μας συγκλονίζει και ταυτόχρονα μας προβληματίζει γιατί ο χαμός τους αφαιρεί από την πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορoνοϊού δύο αξιόλογους επιστήμονες. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες τους».

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021, ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία μας για Έρευνα και Διάσωση δύο ατόμων στην θέση «Ξερολάκι» στο όρος Όλυμπος, σε υψόμετρο περίπου 1.400 μέτρων.

Άμεσα, με εντολή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος κινητοποιήθηκαν:

• οι ορειβατικές ομάδες των πλησιέστερων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, Ελασσόνας και Κατερίνης με επτά πυροσβέστες και τρία οχήματα
• η Ορειβατική Ομάδα Έρευνας & Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) της 8ης ΕΜΑΚ με 11 πυροσβέστες, δύο οχήματα και ένα ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα
• η Ορειβατική Ομάδα Έρευνας & Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) της 2ης ΕΜΑΚ με 8 πυροσβέστες και ένα όχημα και
• Ε/Π Super Puma του Πυροσβεστικού Σώματος με τέσσερις εναέριους διασώστες οι οποίοι και εντόπισαν τα δύο άτομα.

Αργά το απόγευμα, οι επίγειες Πυροσβεστικές Δυνάμεις ανέσυραν τα δύο άτομα χωρίς τις αισθήσεις τους, με τη συνδρομή Εθελοντών και με ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα της 8ης ΕΜΑΚ, μεταφέρθηκαν στη θέση «Κοκκινοπηλός», όπου και παραδόθηκαν σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ
 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook