Για να συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία του  Νοσοκομείου.

Στην ανάκληση της διαδικασίας προκαταρκτικής εξέτασης για το εάν προκύπτει πειθαρχικό παράπτωμα από την διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής Ελένη Ιωαννίδου οδηγήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου στην πολύωρη συνεδρίαση του  το βράδυ της Πέμπτης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η απόφαση ήρθε στο πλαίσιο της ανάγκης να διατηρηθεί η εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος και να μην διαταραχθεί η λειτουργία της παθολογικής κλινικής.

Το αντικείμενο της συνεδρίασης δεν ήταν άλλο από όσα έχουν προηγηθεί μιάμιση εβδομάδα τώρα στο νοσηλευτικό ίδρυμα με την κόντρα της διοίκησης και των γιατρών με αφορμή την ενέργεια της διευθύντριας της Παθολογικής Κλινικής Ελένης Ιωαννίδου να ανακοινώσει πριν από δύο Κυριακές πως θα σταματήσει τις εισαγωγές στην κλινική λόγω έλλειψης εφημεριών.

Το θέμα οδηγήθηκε στα άκρα, όταν η διοίκηση ανακοίνωσε ότι θα διερευνήσει εάν υπάρχει πειθαρχικό παράπτωμα στην ενέργεια της κας Ιωαννίδου και ως ένδειξη συμπαράστασης υπέβαλαν παραίτηση 15 γιατρών, μεταξύ των οποίων και η διευθύντρια της παθολογικής.

Στη διάρκεια της πολύωρης συνεδρίασης, το διοικητικό συμβούλιο κάλεσε και την κα Ιωαννίδου, όσο και την διευθύντρια του Παθολογικού τομέα Ειρήνη Νταουντάκη να μιλήσουν για την δική τους θέση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κα Ιωαννίδου παρέμεινε σταθερή στην θέση της, πως το ζητούμενο για την ίδια είναι η ορθή και ασφαλής λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής και ζήτησε διασφαλίσεις ότι θα γίνουν προσπάθειες για να βρεθεί προσωπικό ικανό να την στελεχώσει.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, φάνηκε πως προσπάθεια ήταν να γεφυρωθεί το χάσμα, να γίνουν υποχωρήσεις που πάνω από όλα δεν θα θέτουν σε κίνδυνο την λειτουργία τόσο της Παθολογικής Κλινικής όσο και του νοσοκομείου συνολικά.

Σε ό,τι αφορά τις 15 παραιτήσεις των γιατρών, είναι θέμα που δεν συζητήθηκε στην συνεδρίαση, αφού άλλωστε αφορά διαδικασία στο υπηρεσιακό συμβούλιο. Θεωρείται, πάντως, βέβαιο, πως μετά την εξέλιξη αυτή και αυτό το θέμα θα έχει ανάλογη πορεία.

goodnet.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook