Νέα προγραμματική σύμβαση του Δήμου Χανίων.

Ο Δήμος Χανίων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τους Υγρότοπους, σήμερα 2 Φεβρουαρίου, γιορτάζει την πλούσια βιοποικιλότητα σε φυτά και ζώα που οι υγρότοποι φιλοξενούν και στον τόπο μας.

Οι περιοχές αυτές προστατεύουν τη ζωή και τις περιουσίες των συμπολιτών μας, δρώντας ουσιαστικά, σαν φυσικές αντιπλημμυρικές ασπίδες κατά τόπους. Ως τέτοιες περιοχές, γιορτάζει και αναδεικνύει ο Δήμος Χανίων τους 7 μοναδικούς υγρότοπους που υπάρχουν στην επικράτειά του, με συνεχείς εργασίες καθαριότητας και αποψίλωσης.

Μάλιστα, με αφορμή τον φετινό εορτασμό, ανακοινώνεται η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης, μεταξύ Δήμου Χανίων και Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων, με την εφαρμογή μελέτης ορθολογικής διαχείρισης του ποταμού Μορώνη, για την αποκατάσταση του φυσικού οικοσυστήματος.

Ένα έργο που για χρόνια επιζητά και αναμένει η τοπική κοινωνία της Σούδας και που καθυστέρησε να υλοποιηθεί, λόγω γραφειοκρατικών και άλλων νομικών εμπλοκών.

Στο βίντεο που ακολουθεί, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Μιχάλης Τσουπάκης, εξήγησε πως “με παρεμβάσεις ήπιας ανάπτυξης, όπως η δημιουργία περιπατητικής διαδρομής κατά μήκος του ποταμού, που θα συνδέει το λιμάνι της Σούδας με το Συμμαχικό Νεκροταφείο στον Βλητέ, προχωράμε στην αξιοποίηση ενός πνεύμονα πρασίνου και ζωής για τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και για όλους τους Χανιώτες, ενώ ταυτόχρονα δίνουμε έμφαση στην προστασία και τη διατήρηση του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος του υγροτόπου”.

Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν εντός των επόμενων μηνών και στόχος είναι το έργο να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2021.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook