Το Νοσοκομείο Χανίων “Άγιος Γεωργιος” έχει ακόμα μία Μονάδα εντατικής θεραπείας.

Μια νέα ΜΕΘ έξι κλινών προστίθεται στο “οπλοστάσιο” του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων. Το πολύ χρήσιμο και ζωτικής σημασίας αυτό έργο, άρχισε να κατασκευάζεται στις 17 Δεκεμβρίου του 2020 και ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ.
Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη διαδικασία, καθώς μία Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έχει σύνθετες κτιριακές και ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις με ιδιαίτερο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό , αλλά και γιατί κατασκευάσθηκε σε γρήγορους ρυθμούς χωρίς να προσβληθεί η λειτουργία του Νοσοκομείου.

Όπως σημειώνει ο προϊστάμενος τεχνικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου Χανίων κ. Κυριάκος Πολυζωίδης, “ολοκληρώθηκαν οι τελικές δοκιμές και είναι δυνατή η πραγματοποίηση της παραλαβής και η χρήση της νέας ΜΕΘ.
Οι νέοι χώροι παραδίδονται από τον Κατασκευαστή και την Hill Hellas (που εκπροσωπεί το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος- Δωρητή της κατασκευής.
-Οι Μελέτες εγκρίθηκαν από την Δ.νση Τ.Υ. του Υ.Υ.Π. έγιναν από τα συνεργαζόμενα Γραφεία : Καλλιόπης Βαλσαμίδου (αρχιτεκτονικά) , Ευσταθίου Σταματάκη (στατικά) και ΕΛΤΕΜΕ- Π.Μπαρτσακούλια (ηλεκτρομηχανολογικά) .
-Το έργο πραγματοποιήθηκε από την ΕΚΤΕΡ ΑΕ που το κατασκεύασε επιδεικνύοντας οργάνωση, συνέπεια και ποιότητα.
-Εργοταξιάρχες ήταν οι κκ Παύλος Πετραντωνάκης και Θρασύβουλος Γελασάκης .
-Η κατασκευστική επίβλεψη και καθημερινή παρακολούθηση του Έργου, έγινε από την Τεχνική Υπηρεσία του ΓΝ Χανίων.
Στοιχεία του Έργου :
-Οικ.άδεια 157386/2020.
-Δαπάνη/Δωρεά ΙΣΝ : 340.000 ευρώ
-Καθαρή λειτουργική επιφάνεια : 134,26 τ.μ. και που έχει,
105 τ.μ. Αίθουσα 6 κλινών ΜΕΘ, προθάλαμο, αποδυτήρια,
WC/Ds, ακάθαρτα.
-Ο Ιατροτεχνολογικός , ξενοδοχειακός και λοιπός εξοπλισμός αγοράσθηκε με δαπάνες του Υπουργείου Υγείας Πρόνοιας”.

Και επισημαίνει ότι “η 7ηΥΠΕ, η Διοίκηση του Νοσοκομείου, το ΔΣ, η Τεχνική Υπηρεσία και όλες οι Υπηρεσίες του ΓΝΧ, αγκάλιασαν την πρωτοβουλία του Δωρητή, ενεργοποιήθηκαν, συμμετείχαν σε κάθε βήμα και στήριξαν/στηρίζουν αυτή την τόσο χρήσιμη και αναγκαία Μονάδα, επιδεικνύοντας μία συνεχή, ετοιμότητα και άρτια συνεργασία”.

Εκείνο βέβαια που απομένει είναι η στελέχωση της ΜΕΘ ώστε να καταστεί πραγματικά λειτουργική και προς όφελος της τοπικής κονωνίας.


Φώτο: Παύλος Πετραντωνάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook