Εργασίες κατασκευής ποδηλατόδρομου επί της Χατζημιχάλη Γιάνναρη και Σκαλίδη στο κέντρο των Χανίων – Για να δοθεί λύση με νέες θέσεις στάθμευσης χρειάζεται ακόμα αρκετός χρόνος

Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες κατασκευής ποδηλατόδρομου στις οδούς Χατζημιχάλη Γιάνναρη και Σκαλίδη (νέα καταστήματα) στα Χανιά. Οι εργασίες θα διαρκέσουν μερικές ημέρες, οπότε και θα χρειαστεί η υπομονή των δημοτών.

Αυτός ο ποδηλατόδρομος ενώνει, τρόπον τινά την Χατζημιχάλη Γιάνναρη και τη Σκαλίδη, με τον  ποδηλατόδρομο επί της Πειραιώς και εκείνον που έχει κατασκευαστεί στην Ακτή Κανάρη.

Βέβαια σε ένα σημαντικό κομμάτι επί της Πειραιώς (στην αρχή της οδού) , τη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχει ποδηλατόδρομος και είναι ένα σημείο αρκετά επικίνδυνο, αφού μάλιστα και το πεζοδρόμιο (νότια της δυτικής τάφρου) παρουσιάζει σημαντική φθορά.

“Κλείνουμε μια πρώτη διαδρομή που αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλα τμήματα. Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει ανησυχία σε σχέση με τη στάθμευση των οχημάτων, ωστόσο σε αυτές τις οδούς το δεξιό μέρος απαγορευόταν ούτως ή άλλως. Η κυκλοφορία εντός της πόλης δεν μπορεί να γίνεται μόνο με ΙΧ αλλά και με άλλα μέσα μετακίνησης και τα Χανιά ενδείκνυται να ακολουθήσουν αυτή την κατεύθυνση”, τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Σε ερώτηση του Flashnews.gr για τα περιφερειακά πάρκινγκ και τα λεωφορεία, ο Δήμαρχος Χανίων επεσήμανε ότι, “έχουμε εντοπίσει τρία σημεία που θα γίνουν τα τρία πρώτα περιφερειακά πάρκινγκ. Είμαστε σε επαφή με την Κύδων ΑΕ στην ολοκλήρωση διαδικασίων για να αποκτήσουμε ηλεκτρικά λεωφορεία που θα εξυπηρετούν τους πολίτες που θα αφήνουν τα αυτοκίνητά τους στα περιφερειακά πάρκινγκ. Όλες οι παρεμβάσεις γίνονται βάσει του ΣΒΑΚ”.

Η αλήθεια είναι ότι βάσει του πλάνου θα έπρεπε να υπάρχει μια πιο συμπαγής διαδικασία. Παράλληλα δηλαδή με την κατασκευή του ποδηλατόδρομου που θα δημιουργήσει, ούτως ή άλλως σημαντικό πρόβλημα στο πού θα παρκάρουν οι πολίτες τα ΙΧ τους, η λογική θα ήταν να έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικάσία με τα Περιφερειακά πάρκινγκ που, όταν θα δημιουργηθούν, θα εξυπηρετούν τους πολίτες οι οποίοι δεν θα χρειάζεται να φέρνουν τα οχήματά τους στο κέντρο της πόλης.

Μέχρι να ολοκληρωθούν (άγνωστο πότε) τα περιφερειακά πάρκινγκ, είναι σαφές ότι οι δυσκολίες στάθμευσης των δημοτών στην πόλη, θα μεγιστοποιηθούν.

Η δήλωση του Δημάρχου Χανίων για τους ποδηλατόδρομους και τα περιφερειακά πάρκινγκ σε βίντεο:

Αρχίζει η ασφαλτόστρωση και στην Παρθενίου Κελαηδή

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιων ασφαλτόστρωσης στη Χατζημιχάλη Γιάνναρη και στη Μονή Γωνιάς αλλά και σε άλλες μικρότερες, σήμερα ξεκίνησαν εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Παρθενίου Κελαηδή. Παράλληλα, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων θα ξεκινήσει η ανακατασκευή πεζοδρομίων σε διάφορα σημεία της πόλης, ώστε να γίνουν προσβάσιμα σε άτομα με κινητικά προβλήματα και σε πολίτες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook