Αρκετές ειδήσεις και σημαντικές ανακοινώσεις έβγαλε η ενημερωτική συνάντηση του ΓΓ του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Χανίων Δημήτρη Βιριράκη σήμερα το πρωί.

Στο “επίκεντρο της συζήτησης το λιμάνι του Καβονησίου στην Κίσαμο που προορίζεται να δημιουργηθεί το νέο σύγχρονο υδατοδρόμιο, αλλά και η δημιουργία, έστω μιας μεσαίας μαρίνας στα Χανιά που αυτή τη στιγμή δε υφίσταται.

Όπως τόνισε ο κ. Φραγκάκης: “Αντικείμενο της συνάντησής μας με τον κ. Βιριράκη ήταν η ενημέρωση για τα έργα που προγραμματίζονται και υλοποιούνται στο Νομό Χανίων σε ό,τι έχει να κάνει με τη θάλασσα. Είναι σημαντικές οι υποδόμές αυτέ ςγια τον  τουρισμό. Απαιτείται γρήγορη υλοποίηση. Η πανδημία είναι επιταχυντής εξελίξεων. Πρέπει να παρουσιάσουμε εμπλουτισμένο τουριστικό προϊόν”. 

Ο Δημήτρης Φραγκάκης έθεσε 3 θέματα στον πρόεδρο του Λιμενικού ταμείου Χανίων:

1) Επιτάχυνση που αφορά τη χωροθέτηση και λειτουργία μιας μαρίνας σκαφών του Νομού Χανίων, έργο που πρέπει να προχωρήσει. “Πρέπει τα Χανιά να διαθέτουν μια μαρίνα μεσαίων σκαφών” επεσήμανε ο κ. Φραγκάκης. Μια πρώτη σκέψη είναι ο κόλπος της Σούδας, όπως και το λιμάνι της Παλαιόχωρας.

2) Δημιουργία υδατοδρομίου και ει δυνατον στο λιμάνι Καβονησίου της Κισάμου. “Θεωρώ ότι θα προχωρήσει και θα ενώσει τα Χανιά με την  Πελοπόννησο και νησιά”, ανέφερε ο ΓΓ του ΕΟΤ.

3) Το μεγάλο πρόβλημα, η διάβρωση των άκτων που είναι ο νούμερο 1 κίνδυνος για τον τουρισμό της χώρας. “Να αναχαιτιστεί αυτό το φαινόμενο, διότι τουρισμός χωρίς παραλίες δεν υφίσταται”, τόνισε ο κ. Φραγκάκης

Ο ίδιος αφού τόνισε ότι, “θα βοηθήσουμε τις προσπάθειες του Λιμενικού Ταμείου Χανίων για την ευόδωση των έργων”, εξέφρασε τηναισιοδοξία του για τη φετινή τουριστική περίοδο:

“Λίγο μετά το Πάσχα θα αναπτύσσεται η τουριστική κίνηση. Είμαι αισιόδοξος ότι το 2021 θα είναι καλύτερο του 2020 στον τουρισμό. Όλοι περιμένουν τους εμβολιασμούς που έμειναν πίσω αλλά θα πάρει εμπρός. Εμβόλια και rapid tests ότι μαζί με τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα βοηθήσουν ότι η προσεχής τουριστική  χρονιά θα είναι καλύτερη από την περυσινή. Σε ό,τι αφορά την κρουαζιέρα θα είναι μια δύσκολη χρονιά και δεν έχω μεγάλες προσδοκίες”.

Η τοποθέτηση Βιριράκη

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων Δημήτρης Βιριράκης επεσήμανε: “Τιμητική και ωφέλιμη η επίσκεψη του ΓΓ του ΕΟΤ. Έχουμε στενή σχέση ως λιμενικό ταμείο με τον ΕΟΤ. Οι μαρίνες και η κρουαζιέρα είναι αντικείμενα του ΕΟΤ. Οι πόρτες είναι “ανοιχτές” στην Αθήνα και έχουν προγραμματιστεί έργα για τον Νομό Χανίων, για την επόμενη 5ετία. Δεν υπάρχει λιμάνι που να μην έχει προγραμματιστεί έργο ή παρέμβαση. Ελπίζω ότι οι συνθήκες θα βελτιωθούν. Η κατασκευή επιβατών στη Σούδα πχ που θα βοηθήσει τον τουρισμό, είναι ένα σημαντικό έργο.

Ο κ. Βιριράκης επεσήμανε τέλος ότι για το λιμάνι Καβονησίου που είναι ιδιαίτερα σημαντικό έργο θα γίνει αξιολόγηση της θέσης και επισκόπηση του χώρου για να δημιουργηθεί υδατοδρόμιο, την προσεχή Τετάρτη, από ειδικό προσωπικό της αρμ΄΄οδιας εταιρείας. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook