Για τις αναστολές και την ανεργία στην Κρήτη με φόντο την πανδημία, καθώς και τις ανησυχίες του αναφορικά με αυτές τις εξελίξεις μίλησε στο Flashnews.gr, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Στέλιος Βοριάς. 

“Οι επίσημοι αριθμοί του ΟΑΕΔ και του Υπουργείου Εργασίας δίνουν μία εικόνα που είχαμε περιγράψει πολλούς μήνες. Η Κρήτη μετά από 27 χρόνια βρίσκεται στην κορυφή της ανεργίας, αλλά και δυστυχώς έχει άλλη μία πρωτιά, η οποία έχει να κάνει με την αύξηση της ανεργίας. Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσει να το έχουμε και τους επόμενους μήνες. Τα στοιχεία, επίσης δείχνουν ότι καταστράφηκε η “καρδιά” της απασχόλησης του τουρισμού και του επισιτισμού. Επίσης, έχουμε ραγδαία αύξηση και σε άλλους κλάδους, όπως είναι το εμπόριο, οι βιοτεχνίες, γενικότερα η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Πραγματικά είναι μία πολύ δύσκολη κατάσταση και δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα συμβεί. Ίσως η διαδικασία του εμβολιασμού να φέρει αποτέλεσμα, αλλά βλέπουμε μεγάλη καθυστέρηση από τις εταιρίες να δίνουν τα εμβόλια και δεν προχωράει για το παγκόσμιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.”

Για τις αναστολές που είναι οι εργαζόμενοι και παίρνουν 534 ευρώ:

“Σίγουρα είναι μία λύση για τις βασικές ανάγκες αλλά αυτό δημιουργεί τεράστιες παρενέργειες. Για παράδειγμα υπάρχει μία καταγγελία, όπου οι μεσίτες έχουν πάρει εντολή να μην νοικιάζουν σπίτια σε ανθρώπους του επισιτισμού. Όπως καταλαβαίνουμε, λοιπόν δημιουργούνται και κοινωνικά προβλήματα. Έχουμε πολλές καταγγελίες και καλό είναι να μην γίνονται.”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook