Τι αναφέρει η πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Χρυσούλα Χατζηδάκη – Πώς δικαιολογεί το κυκλοφοριακό “κομφούζιο” που παρατηρείται στο Βαμβακόπουλο.

Μεγάλο έργο στην Αγυιά με προοπτική να γίνει επισκέψιμος χώρος

Ένα σημαντικό έργο πραγματοποιεί αυτή την περίοδο η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων στην Αγυιά, με τίτλο “Επείγουσα προστασία από τα όμβρια στο σύστημα των γεωτρήσεων και της υδρομάστευσης των πηγών”.

Πρόκειται για ένα περιφραγμένο οικόπεδο που είναι ιδιοκτησία της ΔΕΥΑΧ και το οποίο περιλαμβάνει ένα σύμπλεγμα από γεωτρήσεις, πηγές  και από αυτό το σύμπλεγμα υδροδοτείται όλος ο Δήμος Χανίων. “Με το έργο αυτό θέλουμε να προστατεύσουμε τον περιβάλλοντα χώρο που περιλαμβάνει το σύστημα των γεωτρήσεων, υδρομάστευσης και των πηγών της Αγυιάς από τα όμβρια ύδατα”. σημειώνει στο Flashnews.gr η πρέοδρος της ΔΕΥΑΧ Χρυσούλα Χατζηδάκη.

Οι εργασίες που γίνονται περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: κατασκευή φρεατίων, κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης όπου απαιτείται και υπάρχουν κατολισθήσεις, επένδυση από πέτρα στα πρανή των καναλιών του βρόχινου νερού και αποψίλωση στην ευρύτερη περιοχή. Μάλιστα οι σημαντικές εργασίες εκεί αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Μια ακόμα προοπτική

“Μια ακόμα στόχευση του έργου είναι να αναδειχθεί ο περιβάλλων χώρος που στο μέλλον και οραματικά στοχεύουμε να αναπλάσουμε την περιοχή και να είναι ένας επισκέψιμος χώρος και προς τους κατοίκους και προς τη σχολική κοινότητα”, τονίζει η κ. Χατζηδάκη

Χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης και από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΧ και ο προϋπολογισμός του είναι 370 χιλιάδες ευρώ.

Βίντεο από το έργο στην Αγυιά:

Σημαντικό έργο και στο Βαμβακόπουλο – Τι γίνεται με το κυκλοφοριακό “κομφούζιο” που παρατηρείται

Ένα σημαντικό έργο από την ΔΕΥΑΧ πραγματοποιείται επίσης στο Βαμβακόπουλο, στο ύψος του παλιού δημαρχείου. Αποτελεί τμήμα της μεγαλύτερης εργολαβίας με αντικείμενο τη συλλογή και την μεταφορά ομβρίων υδάτων στη Δ.Ε. Θερίσσου. Έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα “Φιλόδημος 2” και είναι προϋπολογισμού 3,5 εκατομμυριων ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).

Σε ό,τι αφορά το κομμάτι του αγωγού στο Βαμβακόπουλο, εκεί δηλαδή όπου πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο, οι εργασίες, είναι μήκους 1250 μέτρων. Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ “θα λύσει ένα σημαντικό πρόβλημα στην περιοχή και είναι ένα έργο πνοής σχετικά με τη διευθέτηση των ομβρίων υδάτων. Κατανοούμε ότι υπάρχει ταλαιπωρία σε σχέση με το κυκλοφοριακό. Έχουμε πάρει την τμηματική απαγόρευση της κυκλοφορίας στις συγκεκριμένες οδούς, αλλά και απαγόρευση στάθμευσης. Υπάρχουν ειδικές σημάνσεις στην περιοχή”.

Σε ό,τι αφορά το έργο στο Βαμβακόπουλο ξεκίνησε στα τέλη Γενάρη και αναμένεται, εφόσον ευνοήσουν οι καιρικές συνθήκες να ολοκληρωθεί στα τέλη Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook