Λόγω πολλών κρουσμάτων στις σχολικές κοινότητες

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας και των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Μυλοποτάμου κ. Μανούσος κλάδος, έχοντας την σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου Μυλοποτάμου κ. Δημήτρη Κόκκινου, ζήτησε την παύση της δια ζώσης εκπαίδευσης στα σχολεία της περιοχής λόγω της μεγάλης διασποράς του covid -19 στις τοπικές μαθητικές κοινότητες.

Η σχετική επιστολή του έχει ως εξής: 

Προς: 

Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Εμμανουήλ Καρτσωνάκη
Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνης κ. Λάμπρο Καρβούνη
Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνης κ. Ιωάννη Γαζανό 

Αξιότιμοι Κύριοι,

τις τελευταίες ημέρες οι σχολικές κοινότητες και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης στον Δήμο Μυλοποτάμου έχει αναστατωθεί λόγω των κρουσμάτων covid – 19 σε μαθητές των σχολείων της περιοχής. 

Εκτός από τους μαθητές που έχουν μπει σε καραντίνα για την αντιμετώπιση της ασθένειας τους, εκατοντάδες είναι πλέον  οι μαθητές που βρίσκονται σε προληπτική καραντίνα λόγω των κλειστών τμημάτων αλλά και λόγω της μεταφοράς των περισσοτέρων παιδιών με λεωφορείο από τα χωριά τους προς τα σχολεία. 

Την ίδια ώρα η πλειοψηφία των σχολείων υπολειτουργεί καθώς οι γονείς, αγωνιώντας για την διασπορά της πανδημίας, δεν στέλνουν τα παιδιά για μάθημα με δική τους ευθύνη. 

Αποτέλεσμα όλων αυτών, είναι να γινόμαστε δέκτες της αγωνίας μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών, που ζητούν την προσωρινή παύση των δια ζώσης μαθημάτων και την επιστροφή στην τηλεκπαίδευση για ένα χρονικό διάστημα, το οποίο θα χρειαστεί για τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας.  Γνώμη μας είναι, ότι το αίτημα αυτό είναι λογικό και είναι δίκαιο. Πέρα των όποιων μειονεκτημάτων παρουσιάζει το σύστημα της τηλεκπαίδευσης, σε κάθε περίπτωση είναι απολύτως ασφαλές για την υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους. 

Ως εκ τούτου, παρακαλούμε, όπως αρμοδίως μεταφέρετε το αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας του Δήμου Μυλοποτάμου προς το Υπουργείο Παιδείας για κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Μυλοποτάμου για τουλάχιστον δεκαπέντε ημέρες με εφαρμογή του συστήματος τηλεκπαίδευσης . 

Στο διάστημα αυτό, θα προβούμε και εμείς από την πλευρά μας σε νέες διαδικασίες γενικής καθαριότητας και απολύμανσης των σχολικών μονάδων του δήμου μας, ώστε, οι μαθητές να επιστρέψουν με ασφάλεια στις τάξεις τους. 

Παρακαλούμε, όπως εξετάσετε το δίκαιο αίτημα μας και προβείτε στις δικές σας ενέργειες.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook