Την Τρίτη, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, κατά την επίσκεψή της στην Κίνα, δήλωσε πως η ασιατική χώρα χρειάζεται πολύ πιο δυνατό νόμισμα σε πραγματικούς όρους αγοράς, την ίδια στιγμή που οι κυριότεροι εμπορικοί εταίροι της, διαμαρτύρονται για την χαμηλή ισοτιμία του γουάν. Στη συνέχεια η ισχυρή γυναίκα του ΔΝΤ, εξήρε την κυβέρνηση της Κίνας για τον υψηλό ρυθμό ανάπτυξης της (10%) και για τη δημιουργία 370 εκατ, θέσεων εργασίας.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε η κ. Λαγκάρντ στην Ελλάδα, όπως αναφέρει το protothema.gr, όπου για άλλη μια φορά υπογράμμισε τη σημασία της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου και ότι αυτή πρέπει να τηρηθεί. Η συμφωνία αυτή, συνέχισε, θα αποκαταστήσει τη βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας, εφόσον οι ευρωπαϊκές τράπεζες προσθέσουν κεφάλαια για να προστατέψουν τυχόν εξάπλωση των χρηματοοικονομικών κινδύνων. Επίσης σχολίασε και τις διαφορετικές πολιτικές που υπάρχουν από χώρα σε χώρα, όσον αφορά την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και είπε ότι πρέπει να βρεθούν οι ισορροπίες ανάμεσα στις χώρες.

\”Κλειδί για την οικονομική ανάκαμψη είναι η πρόληψη και η θεραπεία\”, ανέφερε με νόημα η Λαγκάρντ.

Έπειτα τόνισε την ζοφερή, όπως η ίδια χαρακτήρισε, κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας και υποστήριξε ότι στόχος πρέπει να είναι η ανάπτυξη, ενώ υπογράμμισε τον ιδιαίτερο ρόλο της Κίνας στην οικονομία, σαν μια μεγάλη περιφερειακή δύναμη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook