Παραμένουν οι Κρητικοί Αντιστράτηγοι

Με την συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου κρίσεων αποτελούμενου από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλη Καραμαλάκη και δυο αντιστράτηγων του στρατού ξεκίνησαν το πρωί οι ετήσιες κρίσεις των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αρχής γενομένης με την κρίση των Αντιστρατήγων Ανδρέα Δασκαλάκη (νυν υπαρχηγός), Κων/νο Σκούμα (νυν Γεν. Επιθεωρητής Β. Ελλάδας), Κων/νο Λαγουδάκη (νυν Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος) και  Παναγιώτη Ντζιοβάρα (νυν Προιστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου).

Από τους παραπάνω τέσσερις Αντιστρατήγους αποστρατεύεται ο Παναγιώτης Ντζιοβάρας, ενώ οι Δασκαλάκης, Λαγουδάκης, Σκούμας κρίθηκαν διατηρητέοι.

Το διάταγμα αποστρατείας του κ. Ντζιοβάρα υπογράφουν ο Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοίδης και ο Υφυπουργός Λευτέρης Οικονόμου.

“Με προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε στην Αθήνα την 13 Φεβρουαρίου 2021, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 46 του π.δ.24/1997, μετά από πρόταση του Υπουργού και του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, τίθεται σε αυτεπάγγελτη αποστρατεία, ως ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία του, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 29 παρ.2 εδάφιο τρίτο, 46 και 47 του π.δ.24/1997 και εγγράφεται στο στέλεχος της εφεδρείας, ο Αντιστράτηγος Αστυνομίας Ν τ ζ ι ο β ά ρ α ς Παναγιώτης του Κωνσταντίνου , που γεννήθηκε το έτος 1962 στο Διχομοίριο Άρτας, στον οποίο απονέμεται, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 52 του ως άνω προεδρικού διατάγματος, ο τίτλος του Επιτίμου Προϊσταμένου Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.”

Οι κρίσεις συνεχίζονται από το ανασυγκροτημένο Ανώτατο Συμβούλιο της Ελληνικής Αστυνομίας, που αποτελείται από τους :

 Τακτικά Μέλη :

 Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, ως Πρόεδρος
 Αντιστράτηγος Αστυνομίας ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ Ανδρέας
 Αντιστράτηγος Αστυνομίας ΣΚΟΥΜΑΣ Κωνσταντίνος

 Αναπληρωματικά Μέλη :

 Αντιστράτηγος Αστυνομίας ΛΑΓΟΥΔΑΚΗΣ Κωνσταντίνος
 Αντιστράτηγος Στρατού Ξηράς ΚΑΚΑΒΑΣ Λεωνίδας ΔΚΤΗΣ ΑΣΔΥΣ

Αναμένονται οι κρίσεις των Υποστρατήγων για να προκύψει ποιός θα προαχθεί σε Αντιστράτηγο και στην συνέχεια οι τοποθετήσεις των τεσσάρων Αντιστρατήγων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook