Ως ένα μεμονωμένο περιστατικό χαρακτήρισε με δηλώσεις το στο Flashnews,gr, το πρόβλημα που έχει προκύψει με την ακαταλληλότητα του πόσιμου νερού από συγκεκριμένη πηγή ο δήμαρχος Αποκορώνου κ. Γρηγόρης Μαρκάκης, μετά και τις σχετικές διαπιστώσεις των αρμόδιων ελεγκτών της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης.

Μάλιστα ο κ. Μαρκάκης σημείωσε οτι το πρόβλημα υπήρχε και θα υπάρχει και στο μέλλον καθώς \”δίπλα στις πήγες των Αρμένων υπάρχουν μαγαζιά, επισημαίνοντας πως το ζήτημα είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι φαίνεται καθώς δεν υπάρχει βιολογικός καθαρισμός, για τον οποίο έχουμε καταθέσει πρόταση.\”

Επίσης ο κ. Μαρκάκης επεσήμανε ότι σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης ο δήμος Απκορώνου ελέγχει την ποιότητα των νερών της περιοχής

Ο δήμαρχος Αποκορώνου τόνισε οτι έχει γίνει άσπρισμα και σοβάντισμα στις δεξαμενές ενώ εντός της ημέρας όπως είπε θα προχωρήσει και στη χλωρίωση του νερού το οποίο κρίθηκε ακατάλληλο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες με καταγγελία του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης είχε αναδείξει το συγκεκριμένο ζήτημα παρουσιάζοντας έκθεση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της περιφέρειας Κρήτης όπου μετά από σχετικούς ελέγχους είχε κριθεί ακατάλληλο προς πόση το νερού με το οποίο υδρεύονταν κάτοικοι των περιοχών Καποκιανά, Πρόβαρμα, Άγιοι Πάντες , Παιδοχώρι, Μελιδόνι, Πεμόνια, Φρες, Τζιτζιφές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook