Μερίδες: 4 - Δυσκολία: εύκολο

Υλικά συνταγής

  • 1 ζύμη για πίτσα, έτοιμη ή σπιτική
  • 200 ml σάλτσα ντομάτας, έτοιμη ή σπιτική
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
  • αλάτι, πιπέρι
  • φρέσκος βασιλικός ή μαϊντανός ψιλοκομμένο

Εκτέλεση συνταγής

Αν φτιάξετε δική σας σάλτσα ντομάτας μπορείτε να δοκιμάσετε και τη συνταγή εδώ. Ανακατεύετε τη σάλτσα ντομάτας με το βασιλικό ή το μαϊντανό. 

Μοιράζετε τη ζύμη στα δύο και ανοίγετε δύο δίσκους. Σε κάθε δίσκο απλώνετε από 100 γρ. τυρί κρέμα, πασπαλίζετε με τη μοτσαρέλα και τη γραβιέρα και μοιράζετε τη σάλτσα ντομάτας.

Διπλώνετε τις ζύμες στα δύο δίνοντας τους το χαρακτηριστικό σχήμα του καλτσόνε (σα μισοφέγγαρο) και με τα δάχτυλά σας σφραγίζετε τα ζυμάρια στην ένωση. Με ένα πινέλο αλείφετε από πάνω με λίγο ελαιόλαδο.

Απλώνετε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί. Τοποθετείτε τα καλτσόνε και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 25' περίπου.

Πηγή: icookgreek.com


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook