“Οι εργαζόμενοι αυτό το διάστημα καλούνται για άλλη μια φορά να πληρώσουν τα «σπασμένα» και να φορτωθούν τα βάρη μιας κρίσης”

Με πρωτοβουλία των Σωματείων (Επισιτισμού, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Τροφίμων-Ποτών και του παραρτήματος Χανίων του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου) πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26/2 στις 14:00 συνάντηση με τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Χανίων και συγκεκριμένα με τον Δήμαρχο Χανίων, τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, την αντιδήμαρχο κοινωνικής πολιτικής και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των σωματείων:

“Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εδώ και μήνες χιλιάδες εργαζόμενοι ιδιαίτερα εποχικοί, στο νομό μας, ενώ κατατέθηκε στους παρευρισκόμενους και κοινό υπόμνημα των Σωματείων με το διεκδικητικό πλαίσιο και τα αιτήματα των Σωματείων και των συναδέλφων μας.

Αυτό που τονίστηκε από τους εκπροσώπους των Σωματείων ήταν ότι εκτός από την πολιτική στήριξη σε αιτήματα των εργαζομένων, χρειάζεται να παρθούν και μέτρα από το Δήμο που θα ανακουφίσουν άμεσα τους εργαζόμενους, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση αδυνατώντας να ανταπεξέλθουν σε πολύ βασικές τους ανάγκες. Επίσης τονίστηκε από τα Σωματεία, ότι ο Δήμος οφείλει να εξαντλήσει και να υπερβεί τα όρια που μπαίνουν από το κράτος για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανακούφιση των εργαζόμενων και των λαϊκών νοικοκυριών από τα βάρη.

Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής υπήρξε η δέσμευση ότι το υπόμνημα θα τεθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι εργαζόμενοι αυτό το διάστημα καλούνται για άλλη μια φορά να πληρώσουν τα «σπασμένα» και να φορτωθούν τα βάρη μιας κρίσης που δεν δημιούργησαν οι ίδιοι, ενώ οι μεγαλοεπιχειρηματίες απολαμβάνουν πακτωλούς επιδοτήσεων και ελαφρύνσεων από το κράτος.

Τα ταξικά σωματεία στο νομό μας θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις και τις πιέσεις προς όλους τους αρμόδιους φορείς ώστε να γίνουν τα αδύνατα δυνατά για τη στήριξη των συναδέλφων μας. Οργανώνουμε την πάλη μας το επόμενο διάστημα, στεκόμαστε διεκδικητικά στα καθημερινά προβλήματα.

Πληρώσαμε πολλά! Δε θα πληρώσουμε ξανά! Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία”. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook