Την κανέλα την αγαπάμε πολύ. Μυρίζει υπέροχα, έχει τέλειο χρώμα και τα ξυλάκια μπορούν να χαρίσουν υπέροχη ατμόσφαιρα στο χώρο.

Παράλληλα όμως είναι και ένα εργαλείο ομορφιάς. Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως υπάρχουν τρόποι να την χρησιμοποιήσετε στην καθημερινή σας ρουτίνα ομορφιάς.

Ο λόγος, πολύ απλός. Είναι το βασικό συστατικό συνταγών για scrub χειλιών και μάσκα ανακούφισης και ενυδάτωσης που θα φτιάξετε μόνες σας στο σπίτι και μάλιστα πολύ εύκολα.

Δείτε τις 2 καλύτερες beauty συνταγές και ακολουθήστε τις συμβουλές βήμα-βήμα.

Μάσκα προσώπου κατά της ερυθρότητας: Θα χρειαστείτε 2 κουταλιές της σούπας μέλι, 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε μορφή σκόνης και ένα κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο σε σκόνη.

Ρίχνετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνουν ένα παχύρευστο μείγμα. Όταν πλέον αποκτήσουν ομοιόμορφο χρώμα και λεία υφή απλώνετε με ένα καθαρό πινέλο τη μάσκα τοπικά στα σημεία του προσώπου που παρουσιάζουν κοκκινίλες.

Την αφήνετε να δράσει για περίπου μισή ώρα και στη συνέχεια ξεπλένετε με άφθονο χλιαρό νερό. Αμέσως μετά απλώστε τον ορό και την ενυδατική σας κρέμα. Το μέλι έχει ήδη ενυδατώσει την επιδερμίδα και έχει χαρίσει απαλότητα αλλά τα προϊόντα είναι απαραίτητα.

Scrub Χειλιών: Θα χρειαστείτε 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι, 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη, 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο και 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα.

Αναμιγνύετε πολύ καλά και τα τρία συστατικά μαζί σε ένα μικρό μπολ. Τα απλώνετε στα χείλη σας και κάνετε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις.

Το αφαιρείτε με ένα νωπό βαμβάκι ή μια νωπή καθαρή πετσέτα. Μην ξεχάσετε στη συνέχεια να απλώσετε το ενυδατικό χειλιών. Καλό είναι για τις επόμενες ώρες να μην βάλετε κραγιόν ειδικά αν αγαπάτε τις ματ υφές.

Η κανέλα σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα συστατικά και των δύο συνταγών λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και τις δύο μπορείτε να τις εφαρμόζετε σε πρόσωπο και χείλη μία φορά την εβδομάδα.

Απλά θα πρέπει και στις δύο περιπτώσεις να ενυδατώνετε στη συνέχεια σωστά τις περιοχές ώστε να μην προκληθούν τυχόν ερεθισμοί. Ειδικά όσον αφορά στην επιδερμίδα του προσώπου.

faysbook.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook