Η απεργία πείνας αποτελεί ανεκτό μέσο για διεκδίκηση της εφαρμογής του ισχύοντος νόμου για μεταγωγή σε άλλες φυλακές.

«Tα διαδοχικά lockdown και η προφανής αδυναμία του ΕΣΥ που βρίσκεται συνεχώς στα όρια του, καταδεικνύουν όχι μόνο την ορθότητα της κριτικής που ασκούσαμε προ μηνών αλλά κυρίως την ιδεοληπτική εμμονή της κυβέρνησης που έχει πλέον βαρύτατες συνέπειες για τους πολίτες της χώρας μας» τόνισε σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης.

«Η σημερινή ΝΔ, ως πολυκατοικία με κέλυφος έναν ακραίο νεοφιλελευθερισμό και ενοίκους όλο και περισσότερους ακροδεξιούς που δίνουν και τον τόνο στη μάχη των ιδεών που διεξάγεται, αξιοποιεί κυνικά την πανδημία επενδύοντας στο φόβο, χειραγωγώντας τα ΜΜΕ και εφαρμόζοντας πρακτικές που προσιδιάζουν σε αστυνομικό κράτος» συμπλήρωσε, καταλήγοντας πως:

«Ωστόσο αυτές οι στρατηγικές υφίστανται πλέον ρωγμές και έχουν μπει σε κρίση και δοκιμασία. Τα γεγονότα είναι αμείλικτα, η ιστορία θα γραφτεί διαφορετικά.

Σε ότι αφορά στο θέμα που έχει προκύψει με την απεργία πείνας του πολυισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα και στις κατηγορίες της κυβέρνησης ότι το κόμμα του ΣΥΡΙΖ τον υπερασπίζεται απαντά τα εξής:

«Είναι σωστό το ότι έχουμε πάρει απόσταση από ένα λαϊκισμό κραυγών και καταγγελιών χωρίς έρμα, τεκμηρίωση και προγραμματικές προτεραιότητες. Αυτή η ωρίμανση όμως του κόμματος έγινε από όλους μας» και συνεχίζει:

«Η υπεράσπιση της ζωής των ανθρώπων, όλων των ανθρώπων, όπως και η ισονομία, αποτελούν κορυφαίες παραδοχές και τεκμήρια του συντάγματος και του κράτους δικαίου, στο όποιο όλοι ομνύουν. Η απεργία πείνας κρατουμένων με οποιαδήποτε βαρύτητα κατηγορίας και ποινής, αποτελεί ανεκτό μέσο κατά τους κώδικες και τις διεθνείς συμβάσεις για διεκδίκηση από το κράτος, εν προκειμένω της εφαρμογής του ισχύοντος νόμου για μεταγωγή σε άλλες φυλακές.

Η δράση της Αριστεράς βρίσκεται στον αντίποδα τρομοκρατικών ενεργειών και πάντα με το σεβασμό της ανθρώπινης ζωής» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook