Μετά από πρωτοβουλία της αντιπεριφέρειας Χανίων και σε συνεννόηση με τις διευθύνσεις α’ βάθμιας και β’ βάθμιας εκπαίδευσης.

Επιστολή με αίτημα να κλείσουν άμεσα τα σχολεία του Δήμου Χανίων και Δήμου Αποκορώνου συνέταξε η αντιπεριφέρεια Χανίων σε συνέννόηση με τις διευθύνσεις α’ βάθμιας και β’ βάθμιας εκπαίδευσης, η οποία έχει ήδη σταλεί στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και θα κοινοποιηθεί στην Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Όπως τόνισε στο Flashnews.gr o αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, “το επιδημιολογικό φορτίο στην πόλη και οι μεταλλάξεις που απειλούν τη σχολική κοινότητα μας οδηγούν σε αυτή την πρωτοβουλία για κλείσιμο των σχολείων στους δύο Δήμους που υπάρχει πρόβλημα, ασχέτως ότι ο Νομός δεν είναι στο “βαθύ” κόκκινο”. 

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι, παρόλο που η επιστολή ζητά το άμεσο κλείσιμο των σχολείων, δεν σημαίνει ότι άμεσα θα ληφθεί κυβερνητική απόφαση για κάτι τέτοιο, αφού είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει επεξεργασία του αιτήματος και πιθανώς το θέμα να  απασχολήσει και τους λοιμωξιολόγους. 

Δείτε εδώ ποια σχολεία είναι κλειστά στον Νομό Χανίων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook