Η χάλκινη Ολυμπιονίκης Βιργινία Κραβαριώτη "τηλεπισκέφτηκε" το Δημοτικό Σχολείο Γαράζου.

Στο πλαίσιο του προγράμματος του Υφυπουργείου Αθλητισμού "Ζήσε Αθλητικά" η πρωταθλήτρια ιστιοπλοΐας είχε την ευκαιρία να περάσει μία διδακτική ώρα με τους μαθητές του σχολείου του Δήμου Μυλοποτάμου.

Η ενημέρωση της ΓΓΑ αναφέρει τα εξής:

Στο Δημοτικό Σχολείο Γαράζου, του Δήμο Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο, συνεχίστηκαν οι δράσεις του «Ζήσε Αθλητικά», με την «τηλεπίσκεψη» της χάλκινης Ολυμπιονίκη, Βιργινίας Κραβαριώτη, για μία διδακτική ώρα.

Η ιστιοπλόος μας εξιστόρησε στους μικρούς μαθητές την πορεία της μέχρι την κατάκτηση της 3ης θέσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008. Δείχνοντας, μάλιστα, το χάλκινο μετάλλιό της, τους επισήμανε ότι όλα τα μετάλλια των Ολυμπιακών διοργανώσεων έχουν από την μία τους πλευρά το άγαλμα της Θεάς Νίκης, ως φόρο τιμής στην συμβολή του αρχαιοελληνικού πολιτισμού. 

Η «τηλεπίσκεψη» ήταν ιδιαίτερα διαδραστική καθώς έπαιξαν και ένα πρωτόγνωρο παιχνίδι. Τα παιδιά σε ρόλο ιστιοπλόου, υπό την καθοδήγηση της Βιργινίας Κραβαριώτη, έμαθαν να δένουν τρία ήδη ναυτικών κόμπων, με ένα κορδόνι παπουτσιών!

Η Ολυμπιονίκης μας τους παρουσίασε τις Ολυμπιακές Αξίες, τόνισε πως «ο αθλητισμός είναι η ευκαιρία για να δημιουργήσουμε έναν ομορφότερο κόσμο», τους εξήγησε τις 10 κατηγορίες ιστιοπλοΐας και προέτρεψε τα παιδιά να ζουν αθλητικά.

Προκειμένου να πραγματοποιηθεί πιο εύκολα η προτροπή της, οι μικροί μαθητές θα παραλάβουν εντός των επόμενων ημερών αθλητικό εξοπλισμό από τον αρωγό του προγράμματος των τηλεπισκέψεων «Ζήσε Αθλητικά» στα ολιγοθέσια Δημοτικά σχολεία της Κρήτης, Cretan Kings Assist. 

Υπενθυμίζεται ότι το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά», με την αθρόα συμμετοχή Ολυμπιονικών, Πρωταθλητών, αθλητικών φορέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης κλπ, ξεκίνησε στις αρχές του 2020 ως πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και στοχεύει να φέρει την κοινωνία και ειδικότερα τη νέα γενιά ακόμα πιο κοντά στις αξίες του αθλητισμού.

Οι δράσεις του δεν περιορίστηκαν το προηγούμενο διάστημα μόνο σε τηλεπισκέψεις σε δημοτικά σχολεία και αθλητικά σωματεία, αλλά έχει ολοκληρώσει δεκάδες και ποικίλες ενέργειες: 

* το πρόγραμμα αιμοδοσίας μαζί με το «Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλα τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα της χώρας, 

* τον μαραθώνιο δημοπρασιών με αθλητικά ενθυμήματα από μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού για να ενισχυθεί ο τομέας της Υγείας στη μάχη ενάντια στη πανδημία, 

* τα διαδικτυακά βιντεομηνύματα κατά το πρώτο λοκντάουν για 

> την τήρηση των κανόνων υγιεινής, 

> την αναγκαιότητα να μείνουμε ασφαλείς στο σπίτι, 

> χρήσιμες ασκήσεις γυμναστικής για όλη την οικογένεια, 

> διατροφικές συμβουλές 

> οδηγίες για ασφαλές κολύμπι σε θάλασσες και πισίνες κατά 

 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook