Η βρετανική Οινοποιία «Banrock Station Winery» τοποθέτησε μία τεράστια διαφημιστική πινακίδα έξω από το εμπορικό κέντρο «Westfield» στο Λονδίνο, πολύ διαφορετική από τις άλλες. Με σκοπό να προωθήσει τη νέα σειρά των κρασιών της αλλά και να ευαισθητοποιήσει τους Βρετανούς στην προστασία του περιβάλλοντος, δημιούργησε μια εντυπωσιακή «ανθισμένη» επιγραφή, που αποτελείται από 800 και πλέον αγριολούλουδα και πράσινα μικρόφυτα… εν είδει μικρογραφίας λιβαδιού!

\"Τι
Πιο συγκεκριμένα, ένα «καταπράσινο» μπουκάλι κρασιού δεσπόζει στο κέντρο της πινακίδας, από το στόμιο του οποίου «εκχέονται» εκατοντάδες ανθισμένα λουλούδια, ενώ την εικόνα συμπληρώνουν μια πεταλούδα, μια μέλισσα και ένας ήλιος! Η επιγραφή κατασκευάστηκε από ανακυκλωμένα υλικά, ενώ χρειάστηκαν πάνω από δύο μήνες για να αναπτυχθούν τα φυτά και να μπουν στη σωστή τους θέση. Επιπλέον, λειτουργεί… διαδραστικά, καθώς διαθέτει ειδικό σύστημα άντλησης νερού που επιτρέπει στους περαστικούς να ποτίσουν οι ίδιοι τα φυτά με νερό.

\"Μια

Ο σκοπός είναι να κατανοήσουν οι κάτοικοι των πόλεων πόσο σημαντική είναι ύπαρξη φυτών και λουλουδιών για το αστικό περιβάλλον αλλά και για το οικοσύστημα γενικότερα, στοχεύοντας παράλληλα στη δημιουργία όλο και περισσότερων χώρων πρασίνου στις μεγαλουπόλεις.

\"Μια
\"Μια
\"Μια

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook