Ο παιδίατρος που παρέλαβε το 3χρονο αγοράκι στο Κέντρο Υγείας Χάρακα Κώστας Πετούσης συγκλονίζει με την μαρτυρία του. Όλο το χρονικό της επιστροφής στην ζωή του μικρού παιδιού.

Μιλώντας στα ΜΜΕ έξω από το Κέντρο Υγείας Χάρακα ο παιδίατρος Κώστας Πετούσης περιγράφει λεπτό προς λεπτό όλο το χρονικό της υπόθεσης που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο με την περιπέτεια υγείας του μικρού αγοριού και πως από “νεκρό” βρέθηκε να έχει σφυγμό και να καταφέρει να αναπνέει μόνο του.

“Στο τελευταίο καρδιογράφημα που του έγινε, το παιδί εμφάνισε σημεία ζωής και αμέσως ξεκίνησε καρδιοαναπνευστική αναζωωγόνηση με αποτέλεσμα το παιδί να ξεκινήσει να αποκτά σφυγμό. Μπήκε στο ασθενοφόρο και στο Χουδέτσι το παρέλαβε η κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ όπου είχε 60 σφυγμούς, δείκτης χαμηλός για την ηλικία του παιδιού.

Κατά την διάρκεια της μεταφοράς του στο ΠΑΓΝΗ του έγινε νέα καρδιοαναπνευστική και το παιδί κάποια στιγμή απέκτησε 120 σφυγμούς ενώ ανέπνεε μόνο του και κανονικά. Όταν ήρθε το παιδί, δεν ήρθε με σημεία ζωής. Κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια, για αρκετή ώρα ώστε να το επαναφέρουμε. Όταν πλέον είδαμε και τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα πως το παιδί δεν είχε επανέλθει, ξεκινήσαμε τις διαδικασίες που προβλέπονται για τέτοια περιστατικά. Εκεί το παιδί παρουσίασε σημάδια ζωής. Βάλαμε το παιδί στο ασθενοφόρο και στον δρόμο το παρέλαβε κινητή μονάδα”.

Το παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.

Δείτε το σημείο που συνέβη το τραγικό ατύχημα με το 3χρονο (φωτο)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook