Δεύτερη διακοπή της διαδικασίας σήμερα Πέμπτη (18/3).

Η πρώτη διακοπή της διαδικασίας είναι προκύψει την 1η Μαρτίου. 

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων συνεχίστηκε σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης ανθρωποκτονίας ενός 49χρονου στο Μπαλί Ρεθύμνου τον Νοέμβριο του 2019.

Η δίκη είχε ξεκινήσει την 1η Μάρτη με τις εντάσεις μεταξύ των δυο αντίδικων πλευρών να μη λείπουν. Μάλιστα το επεισόδιο που είχε προκληθεί κατά την εξέταση μαρτύρων είχε οδηγήσει το δικαστήριο σε διακοπή της διαδικασίας και εκκένωση της αίθουσας.

Σήμερα ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των μαρτύρων, σε μια διαδικασία που διήρκησε γύρω στις 7 ώρες.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τρίτη 23 Μαρτίου με την απολογία του κατηγορούμενου.

Υπενθυμίζεται ότι η ανθρωποκτονία είχε συμβεί το πρωί της 16ης Νοεμβρίου 2019, όταν το θύμα ο 49χρονος Ρεθυμνιώτης που είχε πάει για κυνήγι μαζί με άλλους δύο, στην περιοχή του Μπαλί Ρεθύμνου, “μπήκαν”  σε βοσκότοπο κτηνοτρόφου της περιοχής.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά , φαίνεται πως ο 49χρονος κυνηγός μαζί με τον σκύλο του ή μόνο ο σκύλος, εισήλθαν σε ποιμνιοστάσιο του 45χρονου κτηνοτρόφου.

Ακολούθησε διαπληκτισμός με τον κτηνοτρόφο και ανταλλαγή πυροβολισμών, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του κυνηγού και τον ελαφρύτερο του κτηνοτρόφου.

Κατά την απολογία του – η οποία έγινε ενώ νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο – ο 45χρονος είχε ισχυριστεί ότι πρώτος τον πυροβόλησε ο κυνηγός με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει και στην συνέχεια αυτός πυροβόλησε ευρισκόμενος σε άμυνα, ενώ από την πλευρά του θύματος γίνεται ο αντίθετος ισχυρισμός.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook