Εντυπωσιακά πλάνα από στοιχείο του πρώτου επιχειρησιακού υπερηχητικού όπλου του αποκάλυψε ο στρατός ξηράς των ΗΠΑ, ενώ στη δημοσιότητα δόθηκαν κάποιες πληροφορίες για τα λειτουργικά χαρακτηριστικά του, στο πλαίσιο μιας άτυπης «κούρσας εξοπλισμών» με τη Ρωσία στα υπερηχητικά όπλα.

Το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε φωτογραφίες που δείχνουν, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, συστήματα του πρώτου και πρωτότυπου υπερηχητικού όπλου μεγάλης εμβέλειας με την ονομασία Long Range Hypersonic Weapon (LRHW).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αμερικανικός Στρατός παρέλαβε στοιχεία και επί μέρους τμήματα του συνολικού οπλικού συστήματος, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε επιχειρησιακή λειτουργία τα επόμενα χρόνια, ενώ παράλληλα θα ενισχύσει σε τρομερό βαθμό τις ικανότητες των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων σε στρατηγικό αλλά και σε  επιχειρησιακό επίπεδο, χάρη στην δύναμη πυρός και τα χαρακτηριστικά του.

Και αυτό διότι, το Long Range Hypersonic Weapon (LRHW) είναι υπερηχητικό όπλο, ικανό να αναπτύσσει ταχύτητες πέντε φορές μεγαλύτερες από την ταχύτητα του ήχου (Mach 5+), και σε συνδυασμό με την ικανότητα ελιγμού των βλημάτων, θα αποτελεί το κατάλληλο όπλο για την αποτελεσματική καταστροφή καλά προστατευμένων και υψηλής σημασίας στόχων.

Όπως ανέφεραν οι αμερικανικές αρχές, ο στρατός θα συνεχίσει την παράδοση των υπόλοιπων στοιχείων του LRHW με στόχο το δημοσιονομικό έτος 2023 (FY 2023) όταν και η πρώτη συστοιχία των πυραυλικών συστημάτων θα τεθεί στο πεδίο, με την παράδοση πραγματικών βλημάτων.

Αδιαμφισβήτητα, η επιχειρησιακή λειτουργία του νέου αυτού όπλου θα παρέχει στις ΗΠΑ τόσο αποτρεπτική ικανότητα όσο και την ικανότητα στρατηγικού συμβατικού πλήγματος, καθώς οι υπερηχητικοί πύραυλοι μπορούν να φτάσουν στην κορυφή της ατμόσφαιρας της Γης και να παραμείνουν εκτός εμβέλειας εχθρικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας, τα οποία δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν και να παρέχουν αποτελεσματική προστασία.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook