Τρομερή κόντρα και απίστευτες “ατάκες” μεταξύ του Δημάρχου Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη και του επικεφαλής παράταξης της αντιπολίτευσης Γρηγόρη Αρχοντάκη.

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο (μέσω τηλεδιάσκεψης) κυλούσε ομαλά, έως ότου ο Γρηγόρης Αρχοντάκης πήρε τον λόγο και τοποθετήθηκε σαν επικεφαλής.

Ξεκινώντας ο κ. Αρχοντάκης ανέφερε: “Μπράβο στον πρόεδρο του ΔΣ για τη στήριξη στη δημοτική αρχή. Έγινε καλή δουλειά σε νομικό επίπεδο. Υπήρξε διαφωνία στο θέμα της αγωγής. Την ψηφίσατε όμως άρα πρέπει να κάνετε την αυτοκριτική σας. Εμείς κατηγορηθήκαμε από τη δημοτική αρχή ότι εκπροσωπούμε συμφέροντα κτλ. Μην τα ξεχνάμε όλα αυτά”.

Στη συνέχεια ξεκίνησε η αυστηρή κριτική στη δημοτική αρχή: “Ο Δήμαρχος Χανίων έκανε ιστορική αναδρομή, πολύ επιλεκτική. Αναφέρθηκε όμως λίγο στη διαχείριση από το 2019 μέχρι σήμερα.
Το  καλοκαίρι του 2019 ο Δήμαρχος μας κάλεσε στο γραφείο να μας ανακοινώσει την πρόθεσή του για ανάκληση της απόφασης που πάρθηκε τον  Ιούλιο του 2019 για το συγκεκριμένο ακίνητο της ΑΒΕΑ. Σε αυτή τη συζήτηση εκφράστηκα θετικά προς αυτή την  κατεύθυνση, γιατί η προηγούμενη ήταν κακή απόφαση (του Ιουλίου του 2019).
Είπε επίσης ότι θα ξεκινήσει η διεκδικηση της “πρασιάς” παράλληλα. Είχα πει στον Δήμαρχο να το επανεξετάσει το θέμα αυτό. Να αντιληφθεί την εικόνα και να μην το βάλει σαν  θέμα στο πρώτο συμβούλιο κάτι που δεν έγινε”.

Και συνέχισε ο κ. Αρχοντάκης: “Υπήρξαν σε εκείνο το συμβούλιο επιθεσεις και ειρωνίες προς εμάς ότι πάμε να μπερδέψουμε το θέμα. Τότε είπα ότι εκ του αποτελέσματος κρινόμαστε. Να θυμίσω ότι όταν μιλούσαμε για Πρασιές και αγωγές λέγατε για τίμημα του οικοπέδου στα 2 εκ ευρώ! Τότε, ξεκίνησε η κόντρα με τα Κρητικά Ακίνητα. Ως δημοτική αρχή χάσατε το όπλο της πολεοδομικής νομοθεσίας (διαπραγματευτικό όπλο) για να αποκτήσει ο Δήμος το συγκεκριμένο ακίνητο με χαμηλότερη τιμή ή να βρεθούν άλλες εναλλακτικές επειδή δεν κουβεντιάσατε με ιδιοκτήτη και ο χρόνος περνούσε”.

Ο κ. Αρχοντάκης συνέχισε αναφέροντας ότι η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος έχει άγνοια επί του θέματος: “Ο επικεφαλής του Δήμου έπρεπε να μάθει τι συμβαίνει με το ακίνητο. Φτάνοντας τον Νοέμβριο του 2020 σταματά η “πολεμική” και οι αγωγές με τα “Κρητικά Ακίνητα”. Σταματούν οι ενστάσεις”. 

Για το ποσό της συμφωνία ανέφερε
“Το ποσό της συμφωνίας προκύπτει από δεδομένα. Υπάρχουν τρεις εκτιμήσεις: α) εκτίμηση της εφορίας χωρίς σφραγίδα και υπογραφή της εφορίας. Στον υπολογισμό στα 1603 ευρώ το τ.μ. υπολογίζει το οικόπεδο ως Γενική κατοικία. Αυτή τη στιγμή το οικόπεδο δεν έχει όρους δόμησης. Θα ‘παιρνε αν γυρνούσε στα Κρητικά Ακίνητα. 
Η αντικειμενική αξία υπολογίστηκε πρόχειρα με αξία που θα είχε μελλοντικά.
β) Η Τριμελής επιτροπή της Κτηματικής υπηρεσίας υπολόγισε το οικόπεδο σαν Γενική Κατοικία.

Γ) Ο κ.Παπαδάκης Γιώργος ορκωτός εκτιμητής είναι συνεργάτης του κ. Σημανδηράκη και μέλος σε ΔΣ και υποψήφιος σας. Εδώ τίθεται θέμα ηθικής τάξης. Εμείς ως παράταξη ζητάμε να αποσυρθεί αυτή η εκτίμηση ως ανήθικη!​”, σημειώνει ο κ. Αρχοντάκης και ολοκλήρωσε λέγοντας:

“Μη θριαμβολογείτε ότι πετύχατε σπουδαία συμφωνία! Δεν πήγε καλά η συμφωνία. Χάσατε όλα τα δικαιώματα που είχατε. Θα ψηφίσουμε την εισήγηση αν και θεωρούμε ότι δεν  είναι επιτυχία του Δημάρχου η διαχείριση αλλά “Βατερλώ” στα οικονομικά του Δήμου. Δεν υπάρχει εναλλακτική απόκτησης ελέυθερου χώρου στη Νέα Χώρα. Πρέπει να έχετε χαμηλά τους τόνους. Η διαχείριση από τα Κρητικά Ακίνητα αντίθετα ήταν εξαιρετική”.

Αναπόφευκτη η απάντηση του Δημάρχου Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη, σαφώς εκνευρισμένος από όσα άκουσε: “Δυσκολεύομαι να παρακολουθήσω τον κ. Αρχοντάκη. Ο πιο επικίνδυνος λαϊκισμός είναι ο σοβαροφανής λαϊκισμός που ντύνεται με δήθεν γνώση. Πολλά καταλόγισε στη δημοτική αρχή. Το “Βατερλώ της διαπραγματευσης για μια υπόθεση που θυμίζω είχε χαθεί από τον Δήμο.
Επειδή κάποιοι έχουν πολιτικές ευθύνες, αυτές είναι συγκεκριμένες και ειδικά για έναν αντιδήμαρχο Οικονομικών όπως ο κ. Αρχοντάκης που είχε τη διαχείριση των Οικονομικών του Δήμου. 
Δείξατε ότι δεν γνωρίζετε πράγματα. Είναι για κλάματα αυτά που είπατε για τον κ. Παπαδάκη. Είναι Ορκωτός Πιστοποιημένος εκτιμητής από την ΕΕ.Έδωσε μια τιμή 5,6 εκ ευρώ. Παραλλήρημα με ψεύδη και ανακρίβειες. 
“Βατερλώ” είναι η αντιπολίτευσή σας και η πολιτική που ασκείτε”.

Χαρακτηριστική η ανταπάντηση του κ. Αρχοντάκη: “Ο Δήμαρχος να προσέχει τι λέει και να προσέχει τη γλώσσα του! Αμα θέλει να του στείλω Λεξοτανίλ, ως φρμακοποιός που είμαι.” 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook