Ουδέν νεώτερον από τον Βασίλη Κικίλια, όσον αφορά στο μέτωπο του lockdown. Ο υπουργός Υγείας επεσήμανε πως με τον νέο κορονοϊό τα πράγματα είναι απρόβλεπτα. 

Κατηγορηματική ήταν η απάντηση του Βασίλη Κικίλια στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, όταν ρωτήθηκε πότε προβλέπεται άρση του lockdown. Δεν θα προτρέξω ανακοινώνοντας ημερομηνίες, τόνισε. Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας επεσήμανε πως τα νοσοκομεία εξακολουθούν να δέχονται πίεση. 

Όσον αφορά στα εμβόλια, ο υπουργός διευκρίνισε πως μέσα στον Απρίλιο θα έχουν γίνει 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμοί. «Δεν έδωσα ποτέ ημερομηνίες, είναι ύπουλος ο ιός», είπε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε πως το εν λόγω ζήτημα θα το επεξεργαστεί περαιτέρω η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων. 

Ο κ. Κικίλιας τόνισε πως μέσα στην εβδομάδα η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων θα αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα για να κάνει τις σχετικές εισηγήσεις στην κυβέρνηση. Προτεραιότητα μας είναι η δημοσιά υγεία, σημείωσε ο υπουργός και προσέθεσε πως τα νοσοκομεία εξακολουθούν να δέχονται μεγάλη πίεση.

Υποστήριξε πως αντιλαμβάνεται την κόπωση των πολιτών και δήλωσε πως έλθει η ώρα να βοηθηθούν, σταδιακά, όλες οι κοινωνικές ομάδες για να επαναλειτουργήσουν. Στο παραπάνω θα λειτουργήσει βοηθητικά ο καλός καιρός από εδώ και πέρα, αλλά και οι εμβολιασμοί και η διενέργεια τεστ, τόνισε. 

Σχετικά με τα οικιακά τεστ, επεσήμανε πως αυτά θα είναι υποχρεωτικά σε εστίαση, επιχειρήσεις, σχολεία και δικαστήρια. Σε ό,τι αφορά την Γ Λυκείου, εξήγησε πως τίθεται το θέμα των Πανελληνίων Εξετάσεων και πως οι μαθητές θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για να γίνουν οι εξετάσεις. 

Πολύ σημαντικό είναι και το θέμα του λιανεμπορίου, προσέθεσε. Ο υπουργός τόνισε πως για την εξέλιξη του ιού και την αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου έχουν παίξει μεγάλο ρόλο οι μεταλλάξει του ιού και οι συνεχόμενες και επαναλαμβανόμενες διαδηλώσεις σε Αττική και άλλες πόλεις.

Κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι συστηματικά και με όποια πρόφαση και δικαιολογία έχει δημιουργήσει συνθήκες fake news για τον κορονοϊό και την μάχη της χώρας με την πανδημία δημιουργώντας ψευδείς εντυπώσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Επεσήμανε, τέλος, ότι η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε 10.000 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού, 1.717 γιατρών και πάνω από 5.000 νοσηλευτών. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook