Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν για τον εντοπισμό περισσότερων από 15 κρούσματα σε τρεις διαφορετικές κλινικές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ καθώς μέσα στο τελευταίο 24ωρο έχουν εντοπιστεί περισσότερα από 15 κρούσματα κορωνοϊού κάτι που σημαίνει πως υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού.

Υπενθυμίζουμε πως χθες το πρωί βρέθηκαν θετικοί δύο ασθενείς και ένας γιατρός στην Παθολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ ωστόσο σύμφωνα και με πληροφορίες του Flashnews.gr πλέον η διασπορά του ιού έχει μεταφερθεί σε άλλες δύο κλινικές όπως είναι η Νευρολογική και η Ογκολογική ενώ πρόκειται για 15, συνολικά, κρούσματα όπου μεταξύ αυτών βρέθηκαν θετικοί και τέσσερις γιατροί αλλά και τρεις νοσηλευτές. 

Η διαδικασία ιχνηλάτησης έχει ξεκινήσει ήδη καθώς μιλάμε για το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Κρήτης όπου καθημερινά, παρά τα αυστηρά μέτρα που υπάρχουν κατά της διασποράς του κορονοϊού, η κίνηση είναι μεγάλη και αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες ακόμα περισσότερες ενέργειες προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού.

Μετά την μείωση των νοσηλειών που παρατηρήθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ο αριθμός των ατόμων που νοσηλεύονται αυξήθηκε ξανά φτάνοντας τα 153 εκ των οποίων οι 33 βρίσκονται στις ΜΕΘ των νοσοκομείων του νησιού.

Αναλυτικά:

ΠΑΓΝΗ – 52 άτομα – 38 σε κλινικές covid – 14 σε ΜΕΘ
Βενιζέλειο – 38 άτομα – 30 σε κλινικές covid – 8 σε ΜΕΘ
Νοσοκομείο Χανίων – 39 άτομα – 30 σε κλινικές covid – 9 σε ΜΕΘ
Νοσοκομείο Ρεθύμνου – 15 άτομα όλα σε κλινικές covid
Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου – 6 άτομα – 4 σε κλινικές covid – 2 σε ΜΕΘ
Νοσοκομείο Σητείας – 2 άτομα – όλα σε κλινικές covid
Νοσοκομείο Ιεράπετρας – 1 άτομο σε κλινική covid

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook