Αρκετοί σύμβουλοι αντιτάχθηκαν σε αυτή την προοπτική

Το θέμα ενδεχόμενης δημιουργίας αναπτυξιακού οργανισμού από τον δήμο Χανίων, συζητήθηκε στα πλαίσια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Χανίων. 

Το συγκεκριμένο ζήτημα έφερε στα εκτός ημερησίας διάταξης θέματα, ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Αποστολάκης, ο οποίος έθεσε σχετική ερώτηση. “Γιατί ο δήμος Χανίων, ανέθεσε σε μελετητική εταιρία να εξετάσει το ενδεχόμενο σκοπιμότητας και βιωσιμότητας ίδρυσης Μονομετοχικού Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου Χανίων;”, ρώτησε ο κ. Αποστολάκης. 

Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντίδημαρχος, Τάσος Αλόγλου, υπογράμμισε ότι εξετάζεται αυτό το ενδεχόμενο ωστόσο δεν έχει παρθεί καμία απόφαση, ενώ τόνισε ότι ο νόμος  δίνει τη δυνατότητα στους δήμους, μέχρι τις 30 Απριλίου να εξετάσουν αν χρειάζονται αναπτυξιακό οργανισμό.

Ο κ. Αποστολάκης μίλησε για υπονόμευση του ΟΑΚ ενώ ο Τάσος Βάμβουκας, εξέφρασε την αντίθεσή του πάνω στο θέμα που εξετάζεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Νίκη Αποστολάκη δήλωσε “να μην αποδυναμώνουμε μόνοι μας ένα εργαλείο που είναι στο νομό μας”, ενώ ο Γιώργος Τσαπάκος ανέφερε πώς δεν πρέπει να αποδεκατιστεί ο ΟΑΚ με τη δημιουργία ενός νέου οργανισμού.

Τέλος, “δεν σκοπεύουμε να υποβαθμίσουμε τον ΟΑΚ και δεν έχουμε σκοπό να δημιουργήσουμε πρόβλημα στον ΟΑΚ”, ανέφερε ο κ. Αλόγλου.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook