Γλυκιά νοστιμιά με το φρούτο της άνοιξης.

Υλικά

  • 1/4 κιλού φρέσκες φράουλες
  • 1 κατεψυγμένη ζύμη για πίτα
  • 3 κ. σ. κορν φλάουρ
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3/4 φλ. τσαγιού νερό
  • 1/2 φλ. τσαγιού σαντιγί

Εκτέλεση

  • Βήμα 1
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς, ανοίξτε το φύλλο της ζύμης για πίτα σε ένα τσέρκι ή ταψί και ψήστε για 18 λεπτά περίπου. Αφήστε στην άκρη να κρυώσει.
  • Βήμα 2
  • Κόψτε σε κομματάκια τις μισές φράουλες και τοποθετήστε τες μέσα στην έτοιμη ζύμη για πίτα.
  • Βήμα 3
  • Βάλτε τις υπόλοιπες φράουλες σε μία κατσαρόλα, προσθέστε τη ζάχαρη και βράστε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας καλά.
  • Βήμα 4
  • Σε ένα μπολ χτυπήστε το κορν φλάουρ με το νερό και ρίξτε το μείγμα σιγά σιγά στην κατσαρόλα με τις φράουλες ανακατεύοντας ταυτόχρονα.
  • Βήμα 5
  • Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε μέχρι να πήξει το μείγμα για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Βήμα 6
  • Απλώστε το μείγμα πάνω από τις φράουλες στο φύλλο ζύμης και τοποθετήστε στο ψυγείο για αρκετές ώρες.
  • Βήμα 7
  • Σερβίρετε κάθε φέτα της πίτας με ένα scoop σαντιγί από πάνω.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook