Γλυκιά νοστιμιά με το φρούτο της άνοιξης.
Υλικά
- 1/4 κιλού φρέσκες φράουλες
- 1 κατεψυγμένη ζύμη για πίτα
- 3 κ. σ. κορν φλάουρ
- 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
- 3/4 φλ. τσαγιού νερό
- 1/2 φλ. τσαγιού σαντιγί
Εκτέλεση
- Βήμα 1
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς, ανοίξτε το φύλλο της ζύμης για πίτα σε ένα τσέρκι ή ταψί και ψήστε για 18 λεπτά περίπου. Αφήστε στην άκρη να κρυώσει.
- Βήμα 2
- Κόψτε σε κομματάκια τις μισές φράουλες και τοποθετήστε τες μέσα στην έτοιμη ζύμη για πίτα.
- Βήμα 3
- Βάλτε τις υπόλοιπες φράουλες σε μία κατσαρόλα, προσθέστε τη ζάχαρη και βράστε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας καλά.
- Βήμα 4
- Σε ένα μπολ χτυπήστε το κορν φλάουρ με το νερό και ρίξτε το μείγμα σιγά σιγά στην κατσαρόλα με τις φράουλες ανακατεύοντας ταυτόχρονα.
- Βήμα 5
- Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε μέχρι να πήξει το μείγμα για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Βήμα 6
- Απλώστε το μείγμα πάνω από τις φράουλες στο φύλλο ζύμης και τοποθετήστε στο ψυγείο για αρκετές ώρες.
- Βήμα 7
- Σερβίρετε κάθε φέτα της πίτας με ένα scoop σαντιγί από πάνω.