Η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας θα αποτελέσει το πρωταρχικό μέλημα της μέλημα της ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών, όπως ανέφερε ο νέος υπουργός, Σταύρος Δήμας παραλαμβάνοντας τα ηνία του ΥΠΕΞ από τον Στ. Λαμπρινίδη.

«Δεν είναι δυνατόν η πατρίδα μας να γίνεται αντικείμενο εύκολης ρητορικής από διάφορους, οι οποίοι είναι ανεύθυνοι ή έχουν συγκεκριμένους σκοπούς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δήμας και ζήτησε τη συνεργασία όλων, τόσο της πολιτικής ηγεσίας όσο και των στελεχών του υπουργείου Εξωτερικών, σε αυτή την προσπάθεια.

«Θα συνεργαζόμαστε, θα συνεννοούμαστε και θα προχωρήσουμε μαζί», πρόσθεσε ενώ χαρακτήρισε ιδιαίτερη τιμή την ανάληψη της ηγεσίας του υπουργείου και τη συνεργασία του με την αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δόλλη.

Απευθυνόμενος στον προκάτοχό του Σταύρο Λαμπρινίδη, τον οποίο και ευχαρίστησε για το έργο που επιτέλεσε, δήλωσε ότι προσβλέπει σε μια στενή συνεργασία μαζί του.

Από την πλευρά του ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών Στ. Λαμπρινίδης, καλωσόρισε τον κ. Δήμα και εξέφρασε τη στήριξή του στο έργο του και στο έργο της κυβέρνησης του Λ. Παπαδήμου.

«Είναι υπέρτατη τιμή για οποιοδήποτε Έλληνα να υπάρξει υπουργός Εξωτερικών αυτής της πατρίδας, για έναν μήνα είτε πέντε χρόνια. Μου έκανε την τιμή αυτή ο Γιώργος Παπανδρέου και θα τον ευχαριστώ πάντα γι\’ αυτό» σημείωσε.

Επισήμανε ακόμη ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του προσπάθησε με τις πράξεις του να κρατήσει ψηλά τη σημαία της Ελλάδας σε μια πολύ δύσκολη περίοδο της ιστορίας της και να τηρήσει με συνέπεια όπως είπε τρεις βασικές αρχές: τη συναίνεση, την πίστη στις ρίζες και στη δύναμη του Ελληνισμού σε κάθε γωνιά της γης και την περηφάνια της Ελλάδας.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook